Femeia care a stat nouă luni în casă pentru a se proteja de COVID-19, ucisă de un camion în prima ei zi afară

De Unica.ro, pe
O femeie din Marea Britanie a petrecut nouă luni în casă, pentru a se proteja de COVID-19, iar în prima zi când a ieșit din casă, a fost lovită de un camion și ucisă, după cum relatează Mirror.

Este vorba despre Sarah Lewis, în vârstă de 62 de ani. Ea își scotea masca din geantă când a traversat strada din fața casei ei, fără să verifice. Chiar atunci, un camion a dat cu spatele și a lovit-o. Aceasta a fost doborâtă și a rămas blocată sub vehicul. După ce a fost scoasă de sub vehicul, ea a fost declarată moartă la fața locului.

Din punct de vedere clinic, femeia era vulnerabilă în fața infecției cu SARS-CoV-2, după cum arată anchetatorii. Tocmai de aceea, ea a decis să petreacă nouă luni izolată acasă. Și-a părăsit casa pentru prima oară anul trecut, în data de 16 noiembrie. Ea voia să își ducă mașina la un service din Weymouth, Dorset, cu scopul unei inspecții tehnice, după cum arată Libertatea.

Citește și: Mersul în weekend la mall ar putea fi condiționat de vaccinare prin lege

Citește și: OMS: ce impact are pandemia de COVID-19 asupra sănătății mintale la nivel global

Citește și: Statistici îngrijorătoare: foametea s-a înrăutățit la nivel mondial. Aproape un sfert din populația Africii e subnutrită

Citește și: ONU atrage atenția: „Următoarea pandemie este aproape”

Șoferul de camion din spatele accidentului este Karl Stanton. Acesta a mărturisit că a oprit radioul, s-a uitat în oglinzi, a verificat drumul în stânga și în dreapta, dar nu a văzut-o pe doamna Lewis. A mai spus că motivul pentru care a fost forțat să meargă în marșarier a fost că pe stradă erau prea multe mașini parcate.

Mai mult, procurorul Leanne Steedman a afirmat că filmările camerelor de supraveghere din zonă arată că Sarah Lewis părea să se afle „într-o lume proprie” atunci când căuta să își scoată masca din geanta. De asemenea, investigatorul specializat în accidente de circulație Kelvin Edge a menționat că femeia a fost neatentă și s-a aflat în unghiul mort al șoferului, adică unghiul din care acesta nu o putea vedea, dar și că șoferul nu a avut alte opțiuni în afară de a da cu spatele pe strada aglomerată de mașini parcate.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter