Fată din Galați, plină de sânge pe stradă. Doi polițiști, anchetați că nu au intervenit

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 05 august 2019, 15:25
Doi polițiști din Galați sunt anchetați după ce au refuzat să ajute o fată plină de sânge, despre care se crede că a fost victima unui viol.

UPDATE. Fata de 14 ani a fost audiată de poliție și a susținut că nu a fost violată, actul sexual fiind consimțit. Cu toate acestea, medicii au fost nevoiți să o opereze, ea având rupturi vaginale. În prezent, ea este în afara oricărui pericol. Iubitul ei ar avea 15 ani și, deși este minor la rândul lui, este cercetat penal pentru întreținerea de relații sexuale cu un minor. Directorul DGASPC Galați, Ciprian Groza, aduce și el lămuriri în cazul fetiței din Galați. El susține că fata a plect din centrul de plasament în grija căruia se află, cu bilet de voie. În acest timp, fata nu a fost supravegheată de niciun adult. „Ancheta a arătat că actul sexual a fost consimțit, băiatul are 15 ani. După intervenția chirurgicală cei de la Protecția Copilului au stat de vorbă cu ea, a fost consiliată psihologic.

Un filmuleț care a devenit viral pe internet arată cum o fată de 14 ani, plină de sânge, stă lângă o mașină de poliție, însă polițiștii refuză să coboare din autovehicul pentru a o ajuta.

În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți cetățeni și doi angajați ai unei firme de securitate.

În pofida insistențelor trecătorilor, polițiștii au refuzat să intervină.

Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă.

În cele din urmă, adolescenta a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

Persoana se declară revoltată de pasivitatea polițiștilor și cere măsuri dure împotriva celor doi agenți care au refuzat să ajute victima unui viol.

Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook, potrivit Mediafax.

Cei doi polițiști sunt anchetați

Cei doi polițiști sunt acum cercetați disciplinar.

Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Galați este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni”, a anunțat IPJ Galați.

Reacția Ministrului de Interne

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, anunţă, luni, că a dispus verificări în cazul poliţiştilor de la Galaţi, care nu au coborât din maşină pentru a ajuta o fată plină de sânge, precizând că atitudinea agenţilor este inadmisibilă.

„În ceea ce priveşte cazul de la Galaţi, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând ca cei care se fac responsabili să fie traşi la răspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situaţii să se repete vreodată, atitudinea poliţiştilor implicaţi fiind inadmisibilă. Am cerut fiecărui inspector şef de poliţie ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activităţii Inspectoratului, structură cu structură, urmând ca aceasta să facă obiectul analizei imediate de la nivel central”, scrie Mihai Fifor, pe Facebook.

Acţiunile dispuse săptămâna trecută pe linia transportului ilicit de persoane continuă şi în aceste zile şi primele rezultate încep deja să apară. Am fixat, de asemenea obiective precise pentru structurile MAI în legătură cu începerea anului şcolar. Fiecare elev trebuie să se simtă în siguranţă, acest subiect urmând să rămână o prioritate a Poliţiei române„, a mai transmis Fifor.

Sursă foto: Captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter