Cum vor merge elevii din capitală la școală de luni, acum că Bucureștiul e în scenariul roșu

De Unica.ro, pe
Bucureștiul a intrat în scenariul roșu după ce rata de infectare a crescut de 3 la mia de locuitori. Ce înseamnă acest lucru pentru elevi și pre-școlari?

În București, rata de infectare a ajuns la 3,05, o creștere de 0,26% față de ziua precedentă. În scenariul roșu, la școală merg numai elevii din clasele I-IV. Grădinițele și creșele rămân deschise. Restul claselor vor face orele online, după cum arată ordinul comun al miniștrilor educației și sănătății.

Ordinul prevede că oricare ar fi situația epidemiologică, „în situații justificate de infrastructură și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem on-line cu aprobarea inspectoratului școlar județean/ISMB”, potrivit Libertatea.

O decizie cu privire la intrarea școlilor în scenariul roșu va fi luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, care trebuie să se întrunească în maxim 48 de ore, potrivit Hotărârii de Guvern care prelungește starea de alertă.

„Constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în prezenta hotărâre se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență pe baza analizelor prezentate de direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia”, arată hotărârea.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter