Două femei din trei sunt hărțuite la locul de muncă

De Oana Savin, pe
Două din trei femei din Australia au fost hărțuite sexual la locul de muncă, însă o mare parte din incidente nu au fost raportate, conform unui sondaj dat publicității în cursul zilei de marți.

Potrivit Reuters, sondajul scoate în evidență dificultățile întâmpinate de femei în momentul în care doresc să avanseze în carieră.

Sondajul ce a fost realizat de Consiliul australian al sindicatelor și la care au participat 9.600 de persoane, a arătat că aproximativ 64% dintre femei și 35% dintre bărbați susțin că au fost hărțuiți la actualul sau fostul loc de muncă.

Majoritatea persoanelor intervievate au afirmat că au fost expuse unui comportament ofensator și chiar atențiilor sexuale nedorite. Totuși, doar un sfert dintre aceștia au făcut plângeri formale de teama repercursiunilor.

Toată lumea ar trebui să meargă la muncă fără să se teamă de hărțuire și atenții sexuale nedorite”, a precizat președintele consiliului, Michele O’Neil.

Pentru multe persoane, în special femei, din Australia de astăzi, realitatea este diferită. Legile noastre din domeniul muncii au trădat femeile care se confurntă cu hărțuiri sexuale la locul de muncă”, a mai afirmat O’Neil.

Activiștii din acest domeniu au explicat că hărțuirea sexuală creează un mediu de muncă discriminatoriu la adresa femeilor, împidicându-le astfel să avanseze în carieră.

Hărțuirea sexuală la locul de muncă îngrădește oportunitățile femeilor și întreține atitudinile care predispun la violență”, a precizat Merrindahl Andrew de la Alianţa australiană a femeilor împotriva violenţei.

„Conluziile studiului sunt îngrijorătoare, însă nu ne surprind”, a declarat pentru Thomson Reuters Foundation directorul executiv pentru Australia al organizaţiei, Susanne Legena.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter