Decizie istorică: Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor juca fără spectatori

De Bianca Prangate, pe
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au hotărât ca accesul spectatorilor la competiție să fie interzis, în lumina situației pandemice actuale, după cum relatează Al Jazeera.

„Am ajuns la un consens să nu existe spectatori la locațiile din Tokyo”, a explicat ministrul Jocurilor Olimpice și Paralimpice, Tamayo Marukawa. Decizia a venit în urma discuțiilor dintre membrii guvernului, organizatorii olimpiadei și reprezentanții de la Jocurile Olimpice și Paralimpice.

Fostul ministru al Jocurilor Olimpice și Paralimpice, Seiko Hashimoto, a spus că este „regretabil” că jocurile nu pot fi organizate cu spectatori. În plus, și-a cerut scuze oamenilor care își cumpăraseră deja bilete.

Prim-ministrul Japoniei, Yoshihide Suga, a subliniat cât de important este să prevină răspândirea variantei Delta de coronavirus, care deja există în Tokyo, să dea naștere unui nou val de infecții. „Luând în considerare impactul tulpinii Delta, și pentru a preveni reapariția răspândirii infecțiilor în toată țara, avem nevoie să îmbunătățim măsurile de prevenție”, a zis el.

Jocurile Olimpice de la Tokyo erau considerate șansa Japoniei să ofere lumii un spectacol de neuitat, la 10 ani după ce un cutremur devastator a ruinat țara. Evenimentul a fost deja amânat în 2020, din cauza pandemiei.

Până recent, experții în sănătate au subliniat că cea mai sigură variantă de desfășurare a Jocurilor Olimpice este fără spectatori, întrucât influxul de atleți și oficiali ar putea declanșa un nou val de infecții. Dr. Shigeru Omi, consilier medical al guvernului, a spus: „Infecțiile sunt în faza lor de expansiune, iar toată lumea trebuie să înțeleagă cât de serios este acest lucru”.

Oamenii care cumpăraseră bilete sunt contrariați de cât de mult timp le-a luat organizatorilor să ia această decizie, în condițiile în care anunțul a fost făcut cu două săptămâni înainte să înceapă Jocurile. „Sunt foarte enervată în legătură cu cât de mult le-a luat organizatorilor să decidă”, a explicat Shota Tabara, o femeie în vârstă de 29 de ani care plătise aproximativ 1.000 de dolari pe bilete.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter