Ce schimbări ar aduce în Europa un pașaport digital de vaccinare

De Unica.ro, pe

Tot mai multe țări iau în considerare introducerea unor pașapoarte digitale de vaccinare pentru cetățenii care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Un asemenea document ar putea acorda celor care îl dețin mai multe privilegii, cum ar fi libertatea de a călători sau de a participa la evenimente culturale și competiții sportive, după cum arată Deutsche Welle.

Danemarca și Suedia sunt printre primele țări care au anunțat implementarea unei asemenea măsuri. În Germania, ideea a fost respinsă, decizia fiind motivată de faptul că nu există încă dovezi științifice care să arate că persoanele vaccinate nu pot transmite virusul mai departe.

Documentul pe care vor să îl introducă autoritățile din Danemarca și Spania ar permite deplasarea persoanelor vaccinate în scopuri turistice, la evenimente culturale sau sportive. Urmează să fie pusă la punct o infrastructură digitală pentru acest pașaport până pe 1 iunie, conform Libertatea.

Însă puțini oameni ar putea beneficia de avantajele acestui pașaport digital de vaccinare, conform statisticilor actuale. În 14 februarie, numai 6,87% din populația daneză era vaccinată, în timp ce în Suedia procentul era de 4,33%.

De asemenea, Grecia, Cipru și Spania sunt pro în ceea ce privește introducerea unui pașaport de vaccinare unitar, care ar permite turiștilor să călătorească fără restricții și să relanseze astfel turismul. În România și în Polonia, carantina deja nu mai este impusă persoanelor vaccinate – rămâne de văzut dacă vor fi introduse pașapoartele digitale de vaccinare și la noi.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter