Campanie de imunizare pentru angajații HORECA din București

De Unica.ro, pe
Vaccinarea angajaților din sectorul HORECA a început la centrul special amenajat la Hanul lui Manuc, din București.

Acolo sunt așteptați atât angajații HORECA, cât și familiile lor. Ei vor fi imunizați cu doze de vaccin Pfizer, aceasta fiind dorința reprezentanților din HORECA.

Listele cu angajați din HORECA care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 vor fi făcute de angajatori, transmise către DSP București, pentru a fi puse la dispoziție dozele necesare, conform declarațiilor colonelului Alina Moisoi, șef serviciu informații publice la IGSU și responsabil de comunicare în cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, oferite pentru Libertatea.

O echipă mobilă de vaccinare de la Spitalul Universitar de Urgență București a fost la Hanul lui Manuc pentru a vaccina oamenii. Rata de vaccinare este de 30 de persoane pe oră, potrivit paginii de Facebook a Spitalului Universitar.

vaccin bucurești horeca

„Ne bucură faptul că echipele medicale de la Spitalul Universitar de Urgență București sunt implicate în procesul de vaccinare a angajaților din industria HoReCa. Echipele mobile de vaccinare de la SUUB au imunizat până acum sute de persoane din centrele rezidențiale și persoane nedeplasabile, la domiciliu. În tot acest timp, vaccinarea continuă și la Centrul din cadrul Spitalului Universitar, vaccinarea fiind cea mai importanta armă în lupta cu acest virus ciudat”, a spus Prof. Univ. Dr. Florin Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Acum o săptămână, premierul Florin Cîțu spunea că restaurantele care au tot personalul vaccinat ar purea rămâne deschise indiferent de rata de infectare dintr-o localitate. „Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite, în această perioadă, cel mai mult restaurantele”, a spus Cîțu. „Am propus – nu este o decizie luată, discutăm -, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Pot să fie deschiși cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. (…) Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”.

Foto: 123rf, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter