3 reguli pentru un zâmbet sănătos, de lungă durată

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 21 iulie 2016, 12:32

Dacă vrei ca zâmbetul tău sănătos și frumos să treacă proba timpului, e important să respecți anumite reguli de bază. Iată care sunt acestea!

Vizita periodică la medicul dentist

Măcar o dată pe an, dacă nu la șase luni, ar trebui să mergi la medicul dentist pentru un control de rutină și, dacă e nevoie, pentru mici intervenții. Acesta este cel mai eficient mod în care te poți asigura că dinții tăi sunt sănătoși și prin care poți preîntâmpina eventualele probleme.

Periajul zilnic

Încă din copilărie suntem învățați că e bine să ne periem dinții, timp de două minute, de cel puțin două ori pe zi. Însă nu toată lumea respectă această regulă, iar urmările sunt foarte neplăcute – problemele dentare înseamnă durere, bani cheltuiți, timp pierdut între programarile stomatologice și stres.

Dacă nu am mai ignora sfaturile specialiștilor – să ne periem dinții corect și să mergem la controalele periodice – totul ar fi mult mai simplu.

Alegerea unei periuțe de dinți de ultimă generație

Majoritatea am crescut folosind periuțe manuale, însă e cazul să facem un pas mare spre viitor și să optăm pentru tehnologiile de ultimă generație. Periuțele de dinți sonice, recomandate de medicii dentiști din întreaga lume, sunt cele mai eficiente periuțe de dinți, la ora actuală.

Un bun exemplu în acest sens sunt periuțele Philips Sonicare, care efectuează până la 62.000 de mişcări de periere pe minut, îndepărtează cu până la de 7 ori mai multă placă bacteriană dintre dinţi, și reușesc să împingă fluidul în spaţiile interdentare şi de-a lungul gingiei, pentru dinţi vizibil mai curaţi, gingii mai sănătoase şi un zâmbet mai alb.

Așadar, cel puțin în acest domeniu, avantajele noilor tehnologii sunt clare. Gândește-te că un periaj manual nu presupune numai cele două minute de curățare, ci ar trebui să însemne și mișcările corecte. Și, să recunoaștem… câți dintre noi respectă întocmai mișcările recomandate de medicul dentist? Tocmai de aceea, o periuță sonică face diferența – dincolo de numărul de mișcări de periere și de toate celelalte avantaje, o astfel de periuță îți oferă, în primul rând, garanția unor mișcări de periere executate impecabil!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter