Jurnal de femeie: trei lucruri pe care le poți schimba în viața ta la început de an

Recunoaște: cel mai dificil lucru este să te cunoști și să înțelegi cine ești. Iar schimbarea este grea și de foarte multe ori nici nu se petrece în totalitate. Motivul pentru care oamenii nu prea se schimbă este pentru că nu se cunosc, nu își privesc în oglindă sincer calitățile, dar mai ales defectele, și amână, din lipsă de ambiție, obiectivele. De câte ori nu ți-ai spus că vei face schimbări impresionante la început de an, iar până la urmă nu te-ai ținut de ele? În articolul de azi, îți prezentăm trei lucruri pe care le poți face diferit la începutul lui 2021 fără să simți presiune, să te simți obosită, iar în final să abandonezi călătoria pe care cu responsabilitate ai îmbrățișat-o în viața ta.

 

  • Nutriție corectă

 

Dacă te simți bine în propria piele, poți să faci lucruri excepționale. Puterea unei femei stă în mintea ei, dar pentru asta ai nevoie să faci compromisuri. Începe cu lucruri mai ușoare, precum schimbarea alimentației. Renunță la diete care de cele mai multe ori au efectul placebo. Spre exemplu, dacă iubești dulciurile, începe chiar de azi o provocare de 30 de zile pentru a elimina zahărul din calea ta. Înlocuiește ciocolata cea de toate zilele cu sucuri naturale din fructe și bea multă apă. De asemenea, înjumătățește cantitatea de sare pe care o folosești în prepararea mâncării și informează-te asupra nutriției. România stă foarte prost la acest capitol, deoarece nu avem mari cunoștințe despre cum ar trebui să combinăm corect alimentele, în așa fel încât să nu devină dăunătoare pentru corp, iar în același timp să ne bucurăm de experiența gustului. Poți să mănânci cu gust dacă știi cum. De aceea, te invităm să citești cartea „Bazele naturale ale alimentației‟, de Rudolf Steiner, dar și lucrarea scrisă de David Wolfe, „Superalimente‟.

 

  • Sportul înseamnă viață

 

Dacă lucrezi remote în această perioadă, se prea poate să fi observat că nu mai faci atât de multă mișcare ca înainte. Simplu fapt că mergeai la birou și apoi acasă presupunea un efort pe care astăzi corpul ți-l cere. Iar kilogramele în plus căpătate după Sărbători nu ajută egoul nimănui, așa că încearcă să schimbi ceva în activitatea ta. Fă sport acasă: achiziționează-ți gantere sau un stepper aerobic și bucură-te de oferta variată de cursuri online. Fie că preferi yoga, aerobic sau pilates, o activitate de 45 de minute după muncă o să facă diferența. De trei ori pe săptămână este suficient, mai ales dacă în prezent ești ușor sedentară. Nu uita de jogging, sport care îți oxigenează creierul și îți pune circulația sângelui în mișcare. Practicat la începutul zilei, îți va îmbunătăți starea de spirit instant.

 

  • Renunță la tot ce-i toxic (oameni sau situații)

 

Dacă simți că stagnezi sau nu ai o stare generală bună de ceva timp, te anunț că nu te afli pe o cale corectă. Încearcă să-ți dai seama unde a început problema și cum o poți rezolva. Ai prieteni care îți aduc numai energii negative, care nu sunt cinstiți și observi că nu te prețuiesc? Atunci ieși din cercul lor și încearcă să dezvolții relații de amiciție cu oameni care îți sunt devotați, care apreciază sinceritatea și bunul simț.

La fel și în relația de cuplu: învață să pui limite, dar în același timp comunică-ți asertiv  nemulțumirile. Găsește-ți un job care îți place cu adevărat, te stimulează și te provoacă. Chiar dacă perioada aceasta este o adevărată provocare din punct de vedere profesional, ea poate să reprezinte și o nouă șansă, deci nu-i da cu piciorul. Anul acesta citește mai multe cărți motivaționale, mergi la terapie, așa cum ți-ai promis de atât timp, sau apucă-te de pictat.

Pentru o stare generală bună, o minte limpede și bucurie în suflet, ai nevoie să te iubești. Învață să o faci! Ușor și cu pași mici au loc schimbări permanente. Învață să te valorizezi și perfecționează-ți ambiția, deoarece aceasta te va aduce pe culmile succesului.

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Decathlon

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter