Video Cum ne spălăm corect pe mâini pentru o igienizare perfectă

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 06 martie 2020, 10:27

Spălatul mâinilor este una dintre cele mai bune modalități de prevenire a bolilor și de stopare a răspândirii germenilor de la o persoană la alta.

Medicii recomandă spălatul frecvent și corect al mâinilor în contexul crizei cu răspândirea noului coronavirus la nivel mondial.

Dar de câte ori ar trebui să ne spălăm pe mâini și cum facem acest lucru într-un mod eficient?

Citește și Coronavirus în România. Al șaptelea caz confirmat

Potrivit recomandărilor medicilor, momentele cheie când ar trebui să ne igienizăm mâinile cu apă și săpun sunt următoarele: înaintea, în timpul și după prepararea mâncării; înainte de a mânca; înainte și după folosirea toaletei; după suflarea nasului, strănut sau tuse; după ce am circulat cu mijloace de transport în comun; după ce ducem gunoiul; înainte și după tratarea unei răni sau tăieturi; înainte și după îngrijirea unei persoane bolnave sau a copiilor mici.

Cum ne spălăm corect pe mâini?

Mai întâi udăm mâinile, apoi luam sapunul și frecăm temeinic ambele părți ale mâinilor (palmele, degetele, zonele dintre degete, vârfurile degetelor) timp de cel puțin 20 de secunde, iar apoi clătim săpunul cu apă. Ne ștergem pe mâini cu un prosop din hârtie, după care folosim prosopul pentru a închide robinetul (astfel evităm contaminarea de pe robinet). La sfârșit, aruncăm prosopul la gunoi.

În cazul în care nu avem acces la apă și săpun, putem apela cu încredere la soluțiile antibacteriene dezinfectante, cu cel puțin 60% alcool. Soluțiile dezinfectante se aplică în palme și se freacă mâinile timp de 20 de secunde, pentru a igieniza întreaga suprafață a mâinilor, potrivit cdc.gov.

Iată procesul corect de spălare a mâinilor:

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter