Orașul din România în care varianta Delta a coronavirusului se transmite deja comunitar

De Unica.ro, pe
Varianta Delta de coronavirus reprezintă o amenințare reală, potrivit experților, iar în România există deja locuri în care transmiterea virusului este comunitară.

Mai exact, în municipiul Pitești și în comunele din zonă, datele arată o transmitere comunitară a variantei Delta de coronavirus. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Sănătate Publică, după cum arată G4 Media.

„În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, arată reprezentanții INSP, conform Libertatea. „În schimb, există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comune învecinate”.

În România, au fost anunțate până acum 57 de cazuri de infectare cu tulpina Delta, cu 13 mai multe față de situația din urmă cu o săptămână. Însă cele mai multe ori, noile îmbolnăviri „nu au nicio legătură epidemiologică menționată”, potrivit INSP.

Citește și: Masca ce poate detecta coronavirusul și alte virusuri

Citește și: Beatrice Mahler: persoanele nevaccinate au un risc mai mare de spitalizare dacă se infectează cu tulpina Delta

Citește și: Studiu: în cât timp revine simțul mirosului post-COVID-19

Citește și: Gamma, cea mai nouă tulpină de coronavirus, rezistă vaccinurilor existente până acum

Varianta Delta de coronavirus este extrem de contagioasă, după cum arată Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România. El a explicat într-o conferință de presă că „un caz pozitiv de infecție cu varianta Delta poate să genereze până la 6-7 noi cazuri de boală”. Prin comparație, „un caz pozitiv cu tulpina britanică, dominantă în acest moment, poate să genereze alte 3-4 cazuri, […] infecția cu tulpina inițială din Wuhan genera două noi cazuri”.

Tot Valeriu Gheorghiță atrage atenția oamenilor care s-au infectat cu o altă tulpină de coronavirus și s-au vindecat între timp, fără însă a se vaccina. El a spus că aceste persoane „nu sunt suficient de bine protejate de riscul unei noi infectări” cu tulpina Delta de coronavirus. Cea mai bună măsură de protecție rămâne în continuare vaccinarea.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter