Varianta Delta a coronavirusului, atât de contagioasă încât se comportă ca un virus diferit

De Unica.ro, pe
Un document intern oficial din Statele Unite ale Americii arată că varianta Delta se comportă ca un virus diferit, subliniind că „războiul s-a schimbat”.

Un raport intern realizat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA arată că varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât răceala comună, varicela și Ebola. Mai mult, această variantă poate infecta unele persoane vaccinate și poate provoca forme mai grave ale bolii decât tulpinile inițiale. Persoanele vaccinate care se infectează cu varianta Delta pot să transmită virusul la fel de ușor ca persoanele nevaccinate, după cum relatează Washington Post și New York Times.

Informațiile provin dintr-un document intern al oficialilor federali din sănătate din SUA, unde se arată că „războiul (cu pandemia) s-a schimbat”, după cum citează Libertatea. În acest document sunt citate mai multe informații încă nepublicate, precum și studii externe, care arată că persoanele vaccinate infectate cu varianta Delta de coronavirus au încărcături virale similare cu cele ale persoanelor nevaccinate.

Citește și: Florin Cîțu, despre restricțiile din valul patru: „Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate”

Citește și: Avertismentul epidemiologului Octavian Jurma: „Tinerii pot confunda infecția cu Delta cu o răceală”

Citește și: Valeriu Gheorghiță: dacă românii nu se vor vaccina, în septembrie s-ar putea ajunge la 1.500 de cazuri de COVID-19 pe zi

Citește și: Predicții pesimiste: valul patru al pandemiei se va lăsa cu multe spitalizări și decese

Jurnaliștii Washington Post au obținut documentul în seara de joi. În acesta se mai arată și că oficialii trebuie să își schimbe mesajele pentru a încuraja vaccinarea, aceasta din urmă rămânând cea mai bună soluție în momentul de față pentrua lupta cu un virus atât de contagios.

O altă informație esențială din document este legată de riscul mărit de spitalizare și deces pentru persoanele în vârstă, chiar și cele care au primit vaccinul. Mai mult, studii din Canada și SUA arată că persoanele infectate cu tulpina Delta sunt mai predispuse la spitalizare, pe când studiile din Singapore au descoperit că persoanele infectate au nevoie de oxigen suplimentar.

Totodată, informațiile CDC arată că, în pofida pericolului reprezentat de tulpina Delta, vaccinurile rămân cea mai eficientă metodă de a preveni formele severe ale bolii, spitalizarea și decesul. Partea dificilă este că specialiștii vor trebui să scoată în evidență eficacitatea dovedită a vaccinului în prevenirea formelor grave de COVID-19, dar și să admită că infectările cu forme ușoare printre persoanele vaccinate nu sunt chiar atât de rare.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter