UE va asigura accesul țărilor sărace la vaccinul anti-COVID-19

De Unica.ro, pe
Multe țări sărace din lume nu au acces la vaccinul anti-COVID-19, făcând lupta cu pandemia cu atât mai dificilă, dar Uniunea Europeană vrea să schimbe acest lucru.

Inițial, Uniunea Europeană a anunțat că va livra 100 de milioane de doze de vaccin către țările sărace. Obiectivul s-a schimbat însă, astfel încât oficialii UE au luat decizia de a dona peste 200 de milioane de doze de vaccin țărilor cu venituri mici și medii până la finalul anului 2021. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după cum arată Digi24.

Pentru UE, asigurarea accesului la vaccinurile anti-COVID-19 în întreaga lume este o prioritate. Ursula von der Leyen a anunțat în mai 2021, în cadrul Summitului G20 de ka Roma, că „Team Europe” urmează să împartă țărilor cu venituri mici și medii cel puțin 100 de milioane de doze de vaccin până la finalul acestui an, prin intermediul platformei COVAX. Team Europe cuprinde UE, instituțiile sale și toate cele 27 de state membre.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: dacă românii nu se vor vaccina, în septembrie s-ar putea ajunge la 1.500 de cazuri de COVID-19 pe zi

Citește și: Țara în care persoanele nevaccinate nu mai au voie în supermarketuri, școli, spitale și mijloace de transport

Citește și: Avertismentul ministrului sănătății: „Valul patru va fi al nevaccinaților”

Citește și: Comisar european: „Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români”

„Team Europe își asumă responsabilitatea de a ajuta lumea să lupte împotriva virusului, peste tot”, a spus Ursula von der Leyen. „Vaccinarea este esențială – de aceea este esențial să se asigure accesul la vaccinurile COVID-19 în țările din întreaga lume. Vom împărți peste 200 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 cu țări cu venituri mici și medii până la sfârșitul acestui an”. Până acum, programul COVAX a livrat 122 de milioane de doze de vaccin în 136 de țări.

Pe lângă toate aceste lucruri, Team Europe se ocupă de o inițiativă care privește producția și accesul la vaccinuri, medicamente și tehnologii de sănătate în Africa, care va contribui la crearea condițiilor necesare de fabricare locală a vaccinurilor în Africa, cu ajutorul sumei de 1 miliard de euro alocate din bugetul UE.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter