Vaccinul AstraZeneca poate fi acum administrat și persoanelor de peste 55 de ani

De Unica.ro, pe
S-a ridicat restricția de vârstă pentru administrarea vaccinului AstraZeneca, după apariția „noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor OMS”, conform Comitetului de Vaccinare.

Vaccinul poate fi adminsitrat adulților cu vârste mai mari de 18 ani, după cum arată rezumatul caracteristicilor produsului. Până acum puțin timp, vaccinul era recomandat doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

„În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”, anunță Comitetul de Vaccinare într-un comunicat de presă, citat de Libertatea.

Citește și: Pacienții cu transplant sau pe liste de așteptare, prioritate la vaccinare

În același comunicat se mai arată: „Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, pe 29 ianuarie, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca”.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin anti-COVID-19 disponibil pentru statele membre ale Uniunii Europene (și, în mod implicit, pentru România).

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter