Când începe vaccinarea în centrele mobile din România

De Unica.ro, pe
Miercuri începe vaccinarea anti-COVID-19 în centrele mobile care se află în mai multe județe din România.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a spus: „Sunt 14 județe în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare, vor intra rând pe rând și alte județe”.

Miercuri, 21 aprilie, este ziua când începe vaccinarea anti-COVID-19 și în centrele mobile de vaccinare sau cu sprijinul echipelor mobile. „Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare”, a zis Gheorghiță. „În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile, împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”.

Citește și: Restaurantele unde tot personalul este vaccinat ar putea rămâne deschise indiferent de rata de infectare

Citește și: 50% dintre bucureșteni ar putea fi vaccinați anti-COVID-19 până la finalul lunii mai

Citește și: Când ar putea intra în vigoare certificatul de vaccinare european

Citește și: CNCAV: Oamenii se vor putea vaccina cu AstraZeneca fără programare

Județele în care vor exista centre mobile de vaccinare sunt Ilfov, Constanța, Sibiu, Maramureș, Bacău, Arad și Mehedinți. În alte șapte județe se vor deplasa echipe mobile, cu instrumente necesare pentru vaccinare.

Momentan, în centrele mobile vor fi distribuite vaccinuri Moderna, potrivit Libertatea. Motivul este că acestea permit o organizare logistică mai ușoară, ținând cont că acestea sunt valabile timp de 30 de zile la temperaturi de 2-8 grade Celsius.

La finalul acestei săptămâni va începe activitatea și în primul centru de vaccinare drive-thru, în Deva. Mai mult, angajații din companiile private ar putea să fie vaccinați direct la locul de muncă.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter