Vaccinarea anti-COVID-19 ar putea deveni anuală

De Unica.ro, pe

Vaccinarea anti-COVID-19 a populației ar putea deveni anuală, precum este vaccinarea antigripală. Reprezentanții companiei farmaceutice Pfizer analizează momentan această opțiune, argumentând că imunizarea anuală împotriva noului coronavirus oferă o protecție mai durabilă.

Citeşte şi: Când se vor putea vaccina copiii din Europa cu vaccinul Pfizer

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească rapid în Europa și în lume: la mai mult de un an de la primele cazuri de contagieri, continuăm să ne îmbogăţim cunoștințele despre COVID-19 și lucrăm pentru a înţelege dacă, la fel ca în cazul gripei sezoniere, vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a declarat Albert Bourla, directorul general al companiei Pfizer, într-un comunicat, citat de presa internațională.

Pfizer pregătește o pastilă anti-COVID-19

Reprezentanții companiei farmaceutice Pfizer spun o pastilă anti-COVID-19 va putea fi administrată oamenilor până la sfârșitul anului 2021 după ce trece de testele din Belgia și Statele Unite ale Americii. Medicamentul antiviral, denumit PF-07321332, este deja testat pe un lot de aproximativ 60 persoane și are același scop ca vaccinul – să fie folosită pentru ca oamenii să nu dezvolte o formă gravă de COVID-19.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter