Ce se întâmplă cu oamenii vaccinați cu AstraZeneca din lotul retras

De Unica.ro, pe
Mulți români au fost deja vaccinați cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 din lotul retras de la AstraZeneca. Ce ar trebui aceștia să facă?

Autoritățile au răspuns la această întrebare și la multe altele într-o sesiune de întrebări și răspunsuri desfășurată online, în secțiunea de comentarii, pe pagina de Facebook RoVaccinare, după cum arată Libertatea.

„Dacă aveți simptome ce vă îngrijorează după administrarea oricărui vaccin sau medicament vă recomandăm să anunțați medicul”, au explicat autoritățile pe Facebook. „Nu vă administrați medicamente fără ca acestea să fie prescrise de medicul dumneavoastră. Nu este necesar ca cei ce au fost vaccinați cu doze din acest lot să aibă o conduită diferită de cei vaccinați cu alte loturi sau cu alte vaccinuri”.

Oamenii care au fos deja vaccinați cu doze din lotul retras trebuie să își amintească faptul că persoanele reacționează diferit la vaccinuri, după cum arată explicațiile de pe pagina RoVaccinare. Unele persoane au efecte adverse minime sau chiar deloc, spre exemplu.

Pentru persoanele care trebuie să primească doza de rapel de vaccin AstraZeneca după ce au primit vaccinuri din lotul retras, opțiunea propusă de autorități este să se vaccineze cu ser AstraZeneca din alt lot: „Persoanele care au primit prima doză din vaccinul AstraZeneca vor continua cu rapelul. Din informațiile de până acum nu există motive de natură științifică sau reglementare care să pună la îndoială utilizarea vaccinului în continuare”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter