Va intra sau nu municipiul București în carantină?

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 decembrie 2020, 14:03
După ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant în municipiul București în ultimele zile, au apărut zvonuri potrivit cărora Capitala ar putea intra în carantină. Cum răspund autoritățile la aceste supoziții. 

Ultimul raport al Institutul Național de Sănătate Publică a arătat că în municipiul București, în 24 de ore a fost înregistrat un număr record de cazuri noi de COVID-19: 1946. Cu o zi înainte, 1828 de persoane au fost testate pozitiv. În acest context, mulți s-au întrebat dacă se va lua decizia de carantinare a Capitalei.

Citește și: O femeie de 105 ani s-a vindecat de COVID-19 în cinci zile

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cel despre care se spune că va prelua funcția de viceprimar al municipiului București, a anunțat ieri că va avea o discuție cu primarul  Nicușor Dan în care va discuta posibilitatea intrării în carantină pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, potrivit Mediafax.

„Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu”, a declarat Vlad Voiculescu.

Edilul Capitalei exclude însă această variantă pentru moment și spune că se va apela la carantinare doar ca o ultimă soluție: „Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a declarat Nicuşor Dan.

Citește și: Căderea dinților fără sângerare sau durere, o nouă sechelă observată la cei care au avut COVID-19

Potrivit primarului, principalele surse de infectare cu noul coronavirus sunt mijloacele de transport în comun și locurile de muncă.

Bucureștiul nu va intra în carantină, a spus și prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

„Evităm să luăm măsuri mai dure” a declarat acesta.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter