Primul cetățean român infectat cu tulpina indiană de coronavirus

De Unica.ro, pe
Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că a descoperit primul caz al unui cetățean român infectat cu tulpina indiană de coronavirus.

Acesta este al douăsprezecelea caz depistat în România. Restul de 11 cazuri sunt cetățeni indieni. INSP a anunțat cele 12 cazuri de infectare cu tulpina B.1.617.2 joi. Această tulpină a provocat o explozie de cazuri în India, dar și în Marea Britanie, unde a fost catalogată ca fiind o „variantă care suscită îngrijorare”, potrivit Libertatea.

Momentan, trei dintre cazuri sunt dintr-un focar din Colonia Bod, județul Brașov, fiind vorba de cetățeni indieni. Restul de nouă cazuri provin dintr-un focar din Popești-Leordeni, județul Ilfov. Este vorba despre 8 cetățeni indieni și un român (contact al unuia dintre indieni). Nu a fost înregistrat vreun deces.

Citește și: O femeie despre care familia credea că a murit de COVID-19 s-a trezit înainte de a fi incinerată

Citește și: Tulburarea de stres post-COVID-19, o problemă pentru mulți oameni

Citește și: Motivul uluitor pentru care un bărbat s-a vaccinat de trei ori împotriva COVID-19

Citește și: Un nou vaccin anti-COVID-19 ar putea fi disponibil până la finalul anului

Până în momentul de față, în România au fost confirmate 1.267 de cazuri de infectare cu variante noi ale virusului SARS-CoV-2. Cele mai multe au fost cu tulpina britanică, mai exact 1.248.Au mai fost depistate și 7 cazuri cu tulpina sud-africană și 12 cu cea braziliană. Cazurile s-au soldat în total cu 30 de decese, dintre care 27 cu tulpina britanică și 3 cu tulpina braziliană.

La momentul când a fost descoperită tulpina indiană, cercetătorii britanici credeau că nu există motive de îngrijorare. „Nu ar trebui să încercăm să facem din asta ceva ce nu este”, explică Dr. Simon Clarke, biolog molecular la Universitatea Reading pentru Daily Mail, citat de Libertatea. El a mai precizat că „este cel mai probabil același lucru pe care l-am văzut și în alte variante, cum ar fi cele din Brazilia și Africa de Sud – care au toate mutații multiple pe proteina lor spike. Nu am văzut încă nicio dovadă care să sugereze că este un virus recombinant”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter