Cum îți dai seama dacă tusea ta este simptom de coronavirus sau altceva

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 24 aprilie 2020, 15:16
Tusea este unul dintre cele mai des întâlnite simptome în infecția cu coronavirus. Însă cum îți dai seama, atunci când tușești, dacă este posibil să ai COVID-19 sau dacă este vorba despre altă afecțiune?

Toți oamenii tușesc din când în când. Însă atunci când tusea persistă săptămâni în șir, vine însoțită de flegmă, tuse sau oboseală, este momentul să consulți un specialist. Acesta din urmă va lua în considerare mai mulți factori pentru a stabili care este problema din spatele tușitului, printre care: de cât timp persistă tusea, în ce parte a zilei apar cele mai intense pusee de tuse, ce alte simptome acompaniază tusea și ce tip de tuse este (uscată, productivă, mai puternică, mai ușoară).

Citește și: Ce spun oamenii de știință: sunt sau nu imuni la coronavirus pacienții vindecați de COVID-19?

În cazul infectării cu noul coronavirus, jumătate din pacienți au ca simptom tusea, potrivit Science Alert. Tusea specifică COVID-19 este uscată și persistentă. Este adeseori acompaniată de dificultate în respirație și dureri musculare. De asemenea, alte simptome care mai apar în infecția cu coronavirus sunt febra și oboseala.

Spre deosebire de tusea productivă, tusea uscată nu produce flegmă. Sunetul este aspru și asemănător cu un lătrat. Pentru că nu produce flegmă, această tuse este descrisă adeseori ca fiind nesatisfăcătoare pentru oamenii care o au.

Tusea puternică și care persistă pe perioade lungi de timp poate produce leziuni la căile respiratorii, dar și fracturi ale coastelor. Tocmai de aceea, este bine să te adresezi medicului specialist la primele simptome ieșite din comun.

Foto: 123rf.comm

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter