Cele mai bune trucuri ca să slăbeşti uşor

De Lumea Femeilor, pe

Multe femei -colege şi prietene ale noastre, medici, nutriţionişti sau cititoare ale revistei Lumea femeilor -le-au testat şi au confirmat: dau rezultate! Aşa că le-am adunat în această pagină de final
ca să profiţi şi tu de ele. Alege! Îţi ţinem pumnii în următoarele săptămâni, decisive pentru silueta ta de vară!

…de păcălit foamea

1. Bea apă
Cu zero calorii „la bord”, apa rămâne marele tău aliat în cura de slăbire. Alege apa plată (cea minerală te balonează), la temperatura camerei. Între două înghiţituri, mănâncă un măr sau o bucăţică de pâine – sunt alimente bogate în fibre, se umflă în stomac şi dau senzaţia de saţietate.
2. Mănâncă în minimum 20 de minute
Acesta este timpul minim de care are nevoie creierul pentru a înregistra mesajul trimis de stomacul tău: „M-am săturat!” Aşa vei scăpa de dorinţa imperioasă de a mai „gusta ceva”, între prânz şi cină.
3. Spală-te pe dinţi după fiecare masă
Această regulă de igienă dentară strictă funcţionează şi ca un truc eficient: gustul răcoros, mentolat al pastei de dinţi are puterea uimitoare de a-ţi tăia pofta de mâncare.
4. Inspiră un amestec de vanilie, scorţişoară şi cuişoare
Acesta este un truc bine cunoscut de multă lume, iar valabilitatea lui a fost confirmată, de curând, şi de un studiu american. În plus, o colegă din redacţie ne-a mărturisit că uită de foame de câte ori miroase un parfum bun!
5. Foloseşte batoane cu fibre
Firmele producătoare de suplimente alimentare se iau la întrecere: găseşti, în magazine, fel de fel de batoane cu fibre. Cum acţionează? Pur şi simplu se umflă în stomac şi declanşează senzaţia de saţietate. Pentru că sunt îmbogăţite cu mulţi nutrienţi şi energizanţi, înlocuiesc cu succes o masă. Altă variantă: ia-ţi, de la farmacie, pastile cu fibre. Acestea nu ţin locul dejunului sau al cinei, ci le iei cu o jumătate de oră înainte de masă şi reduc considerabil apetitul, grăbind senzaţia de saţietate.
6. Înlocuieşte alimentele grele cu alimente uşoare
– tartinele de la micul dejun: înlocuieşte linguriţa de dulceaţă cu o ceaşcă de compot;
– salata: renunţă la sosul vinegretă cu care o stropeşti (ulei + oţet + sare + piper, eventual + plante aromate) în favoarea unor variante cu mai puţine calorii: suc de morcovi + puţin muştar cu tarhon + oţet de mere + sare + piper + ierburi aromate; sau iaurt degresat + lămâie + sare + piper + ierburi aromate;
– prăjelile: surghiuneşte uleiul din tigaie şi prepară alimentele în baie de abur;
– pastele: dă-le gust bun cu o lingură de sos de tomate, în locul „tradiţionalului” cubuleţ de unt;
– sosurile: ia-ţi adio de la smântână; înlocuieşte-o cu brânză proaspătă degresată, adăugată cu puţin înainte de a lua preparatul de pe foc;
– brânzeturile: renunţă la caşcaval şi parmezan, reprofilează-te pe brânză proaspătă, semidegresată sau degresată (preferabil procurată de la ţară);
– iaurturile: evită iaurturile dulci, cu fructe; ia-ţi iaurt bilogic şi, dacă simţi nevoia, „drege-l” cu fructe uscate.

…şi de minţit cu stil

1. Poartă haine ce lungesc silueta
Ia-ţi haine adecvate taliei tale – nu te „îneca” într-un pulover cu două numere mai mari decât îţi trebuie, în ideea că ai camufla zonele critice ale corpului! Nici nu îmbrăca lucruri care „ţipă” pe tine de strâmte ce sunt. Dacă vrei să îţi alungeşti silueta, ţinuta vestimentară trebuie să fie „tăiată” (sau marcată) sub piept sau la nivelul genunchilor, niciodată la nivelul taliei! Aşadar, poartă cu încredere rochii stil empire, tunică lungă şi pantaloni, taior şi/sau vestă până la jumătatea gambei; evită puloverele şi vestele până în talie şi pantalonii cu talie joasă. Aceeaşi regulă şi pentru culori: rămâi la un singur ton, nu „tăia” silueta purtând o culoare până la brâu şi alta de la brâu în jos.
2. Tocurile: atu-ul forte
Te ajută să pari mai înaltă şi mai suplă, pentru că modifică raportul dintre greutate şi talie. Dar fereşte-te de extreme: nu purta încălţăminte cu talpa plată, nici tocuri de 12 cm. Tocul de 3-5 cm este cel mai potrivt. Pentru maximum de efect în alungirea siluetei, alege pantofi cu vârf ascuţit şi de aceeaşi culoare cu pantalonii.
3. Părul: mizează pe iluzia optică
Nici prea scurt, nici foarte lung, nici prea buclat, nici lins din cale afară şi, în tot cazul, fără breton! Joacă-te cu volumele: o coafură ce are contururi degajate îţi pune în valoare zonele bombate ale feţei, şuviţele ce acoperă ceafa îţi alungesc figura, iar meşele în vânt, filate pe lângă obraji, îndulcesc contururile şi creează senzaţia de supleţe.
4. Machiajul care deturnează atenţia
Care este punctul tău forte: privirea tandră? Gura senzuală? Decolteul sexy? Identifică-l şi pune-l în valoare! Lumea se va uita în ochii tăi, la buzele tale, în decolteul tău şi va uita restul! Ca să îţi intensifici privirea, foloseşte un fard negru sau albastru închis. Pentru buze foloseşte un lac de un roşu arzător. Şi
aplică, la baza sânilor, un praf de pudră strălucitoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter