În Timișoara, bolnavii de COVID-19 sunt tratați cu un antiviral nou, pentru a elimina mai rapid virusul

De Unica.ro, pe

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, bolnavii de COVID-19 au început să primească drept tratament un nou antiviral.

Este vorba despre Favipiravir, un medicament antiviral care ar ajuta la eliminarea mai rapidă din organism a noului coronavirus, ameliorând simptomele infecției cu virusul SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

Tratamentul poate fi administrat doar în spital însă, sub supravegherea unui medic, pacienților cu COVID-19 care au o formă medie a bolii. Specialiștii din Timișoara au subliniat că există o fereastră de timp foarte scurtă în care medicamentul poate fi administrat cu succes, durata tratamentului în sine fiind de cinci zile.

Citește și: Medicul pediatru Mihai Craiu: „Iresponsabilitatea unora «a împins» infecția cu noul coronavirus și la copii”

„Am observat că la 24 – 48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamaţia pulmonară a scăzut semnificativ”, a zis Maria Cerbu, medic primar de boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, conform Libertatea. „S-a redus durata de spitalizare a pacientului şi testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obişnuit”.

Favipiravir este un medicament antiviral cu efect inhibitor ARN. Medicii din Timișoara au spus că acest medicament a fost până acum folosit în tratamentul gripelor severe. Mai mult, ajută la eliminarea mai rapidă a virusului SARS-CoV-2 și ameliorează simptomele. El este inclus în protocoalele terapeutice din alte țări, cum ar fi Japonia, China și India, în România el intrând în schema de tratament recomandată de Ministerul Sănătății acum două luni.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter