Tânăr de 21 de ani din Wuhan, vindecat de coronavirus: „Am fost prin iad și înapoi”

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 18 martie 2020, 22:50
Pandemia de coronavirus afectează oamenii de pe tot globul - nu este de mirare că multe persoane se tem de ce înseamnă infectarea propriu zisă cu noul virus.

Un tânăr de  21 de ai din Wuhan care a suferit și s-a vindecat de COVID-19 a scris un articol pentru The Guardian în care a povestit despre dificultățile pe care i le-a adus boala, în pofida tinereții lui.

„Pe 17 ianuarie, mușchii mei au început să doară peste tot. Poate că aveam o ușoară febră, dar nu era suficient de puternică încât să observ. Privind înapoi, e destul de înfiorător, pentru că școala de limbi străine unde studiez și casa mea sunt pe o rază de 5 km de piața de fructe de mare din Wuhan (locul de unde se crede că a originat virusul)”, a povestit el.

Tânărul nu știe de unde a luat virusul. A explicat că mereu mânca la același restaurant din apropierea școlii lui și ieșea foarte rar afară. Fiind frig afară, prefera să meargă direct acasă după ore.

Citeşte și: Michael Levitt, laureat al premiului Nobel: „Coronavirusul încetinește”

În data de 21 ianuarie, tânărul încă suferea de dureri musculare și avea și febră moderată. Pentru că febra lui nu a scăzut, părinții l-au dus la spital.

„Când am ajuns, am văzut că spitalul era deja copleșit de pacienți. Când am văzut doctori în costume de protecție în viața reală pentru prima dată, ceva ce văzusem doar în documentarele despre SARS, am realizat că se petrecea ceva rău”, a zis el.

Aglomerația l-a făcut pe tânăr să aleagă să meargă în schimb la spitalul specializat în afecțiuni pulmonare din Wuhan, unde nu era niciun pacient când a ajuns. Doctorii i-au prescris mai multe medicamente, iar el a început tratamentul, neștiind încă adevărul: acela că era infectat cu noul coronavirus.

Întreaga familie a avut simptome de coronavirus, dar nu s-au făcut suficiente teste

La puțin timp după, întregul Wuhan a fost închis, iar tatăl tânărului a hotărât să îl carantineze acasă.

„Știam din filme că ar trebui probabil să ne facem stocul de mâncare acasă, așa că am cumpărat mai multe pachete de noodles instant, pe care nu le-a mâncat nimeni. Erau destule la supermarket, singurul lucru pe care nu l-am găsit a fost dezinfectantul”, a spus tânărul.

Pe 25 ianuarie, tânărul a început să tușească. „Era o tuse foarte uscată cu puțină flegmă galbenă”, a explicat el. „Rezultatele au arătat că situația mea se înrăutățea, infecția răspândindu-se la ambii plămâni”. Doctorii i-au spus că este posibil să fie infectat cu noul coronavirus, dar că este nevoie de un comitet de experți pentru a decide dacă să fie sau nu testat. Următoarea zi, tânărul abia se putea ridica din pat, fiind cuprins de frisoane intense și o febră mare, de 39 de grade Celsius.

Citeşte și: Exclusiv. Tot ce trebuie să știi despre anxietate și izolare. Interviu cu psihiatrul Anamaria Ciubară

Spre seară însă, febra lui a scăzut.

„Am fost prin iad și înapoi. Acea perioadă din 21 ianuarie până pe 26 ianuarie a fost cea mai rea. Am tușit atât de tare încât mă dureau stomacul și spatele. Au fost unele dintre cele mai rele zile din viața mea. Atunci am realizat că am nevoie de puțin ajutor spiritual, altfel nu aveam să mă fac bine. Așa că am urmărit show-ul meu anime preferat și, văzând viețile normale, fericite [ale personajelor], m-am gândit că poate trebuie să îmi iau rămas bun de la această viață pentru totdeauna. Dar urmărind show-ul, [am văzut că] eroina a avut probleme în prima jumătate, dar la final a reușit să aibă succes în cariera ei”, a zis el.

Doctorii i-au reexaminat plămânii în data de 28 ianuarie și au decis că se califică pentru testul de coronavirus. Testul a ieșit pozitiv, așa că doctorii i-au prescris medicamente anti-HIV atât lui, cât și membrilor familiei, care începuseră să aibă și ei simptome de COVID-19. Fratele tânărului a fost testat, iar testul pentru noul coronavirus a ieșit pozitiv.

„Bunica mea a avut febră patru zile, dar apoi și-a revenit. Nu a fost niciodată testată, și nici mama mea, dar toți au trebuit să ia medicamentele. Fratele meu și-a revenit în cele din urmă și acum testele pentru virus sunt negative”, a mai precizat el.

Tânărul a fost declarat vindecat oficial pe 7 februarie, după ce mai multe teste de COVID-19 au ieșit negative.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter