Simptome mai puțin cunoscute ale cancerului de sân

De Consuela Stratulat, pe

Diagnosticat la timp, cancerul de sân are șanse mari de vindecare. Pe lângă controlul anual și autoexaminare, sunt câteva simptome care ar trebui să te trimită urgent la medic.

Durerea în piept nu este niciodată un semn bun, iar uneori poate însemna existența cancerului de sân. Pacientele care au trecut prin astfel de experiențe spun că au mers la medic, după ce au simțit „o durere ascuțită, care venea și trecea”, potrivit caring.com. Ține cont că nu întotdeauna simți un nodul la sâni, așa că, dacă ai astfel de dureri, mergi la medic.

Mâncărimea sânilor

Acest simptom este asociat cu cancerul de sân inflamator. Multe paciente merg la dermatolog, atunci când au mâncărimi, și sunt trimise acasă cu medicamente și unguente care nu au nicio putere împotriva cancerului. Aceste mâncărimi sunt foarte intense și nu trec nici după ce te-ai scărpinat.

Durere în anumite părți ale corpului

Unele femei care au avut cancer la sân au simțit durere în spate, în umăr sau în zona gâtului. Deseori, acest disconfort este confundat cu durerea de oase, însă diferența este că nu va trece, după ce îți întinzi mușchiul sau îți schimbi poziția.

Schimbări în mărimea și aspectul sânilor

Atunci când nu apar noduli, există alte schimbări care se petrec cu sânii tăi. Își schimbă forma sau mărimea, dar modificarea este mai degrabă observată de partener, decât de bolnavă.
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter