Tot ce trebuie să știi despre simptomele atipice ale infectării cu coronavirus

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 03 aprilie 2020, 17:53

Știm deja care sunt cele mai des întâlnite simptome ale infectării cu coronavirus, dar încă nu știm suficient de multe despre simptomele atipice ale bolii.

Cei mai mulți dintre pacienții infectați cu COVID-19 experimentează o tuse seacă, febră și dificultăți în respirație. Unii oameni nu au deloc simptome, însă sunt foarte contagioși. Însă sunt și persoane care experimentează simptome, doar că atipice și nespecifice infectării cu coronavirus.

Iată care sunt simptomele atipice ale infectării cu coronavirus, după cum arată Business Insider:

Problemele de digestie

Aproximativ unul din 10 pacienți infectați cu coronavirus ar avea parte de probleme gastrointestinale, care variază de la diaree la greață, potrivit Business Insider. Însă un studiu nou sugerează că numărul de pacienți infectați cu coronavirus care au probleme intestinale ar putea fi chiar mai mare, până la jumătate din bolnavi confruntându-se cu acestea.

Starea de rău și confuzia

Aceste simptome se numără printre cele mai des raportate simptome atipice în infecția cu coronavirus, fiind de cele mai multe ori însoțite de simptomele clasice, cum ar fi tusea seacă și febra. Cu toate astea, există și alți factori psihologici care pot duce la aceste stări, cum ar fi anxietatea, așa că este bine să ai și acest lucru în vedere și să îți suni medicul de familie pentru o părere avizată.

Citește și: Când ar putea românii să iasă din case? Răspunsul președintelui Societății Române de Microbiologie

Frisoanele și durerile de mușchi

Frisoanele și durerile de mușchi sunt simptome clasice în cazul gripelor de sezon. Cu toate astea, COVID-19 poate aduce, de asemenea, aceste simptome. Un raport realizat de Organizația Mondială a sănătății arată că aproximativ 11% din pacienții cu coronavirus pe care i-au studiat au avut frisoane, iar 14% dureri musculare.

Durerile de cap și amețeala

Un studiu publicat în jurnalul științific The Lancet arată că 8% din pacienții infectați cu coronavirus au parte de dureri de cap. Amețeala apare și ea în anumite cazuri. La fel ca la celelalte simptome, acestea nu sunt neapărat legate de coronavirus, putând exista și alte explicații pentru apariția acestora – însă acest lucru îl poate stabili doar un specialist în domeniul medical.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter