Secretele taoiste ale surâsului

De Lumea Femeilor, pe

Efectele surâsului ne sunt familiare tuturor. Surâsul interior este o modalitate uşoară de a stimula energia personală
Surâsul este cea mai puternică energie a puterii personale. Sănătatea simţurilor este strict dependentă de sănătatea organelor. Fortificarea organelor va crea o bază pentru ca simţurile să devină puternice şi sănătoase. Adevăratul surâs, cel interior, va crea o mai bună conectare între organe, în acest fel realizându-se un mai bun management al energiei. De exemplu, ochii sunt conectaţi în special cu ficatul şi vezica biliară. Odată ce ştii cum, poţi obţine şi tu puterea necesară tuturor organelor. Imagineză-ţi că noi avem 63 de trilioane de celule. Fiecare celulă generează o cantitate foarte mică de energie. Când eşti relaxată, calmă şi surâzi, îţi poţi menţine energia la un nivel ridicat constant, direcţionată în sens pozitiv şi poţi fi fresh oricând!

Relaxare prin surâs

Surâsul interior este o tehnică eficientă pentru relaxarea şi echilibrarea organelor interne. Aceasta dă naştere la o stare de relaxare profundă şi la un sentiment de bunăstare şi confort interior (în propriul corp). În viziunea occidentală, creierul este considerat a fi sursa creativităţii, ca parte a emoţiilor. În această viziune, creierul este doar un procesor al informaţiilor. Organele interne sunt de fapt sursele de informaţii care trebuie procesate. Întreaga practică se bazează pe considerarea organelor ca fiind sursa emoţiilor şi a creativităţii.

Emoţii pozitive

Folosind energia surâsului, orice emoţie negativă stocată în organele tale se transformă într-o emoţie pozitivă. Cheia acestei transformări este sistemul nervos autonom. Acest sistem reglează funcţionarea tuturor organelor şi a glandelor din corpul nostru. Ochii, într-un mod direct, activează sistemul nervos autonom. Surâzând cu ochii şi ridicând uşor colţurile gurii ca şi cum ai schiţa un surâs, poţi reuşi activarea relaxării şi a răspunsului la relaxare. Prin răspunsul la relaxare, respiraţia devine mai relaxată, inima se detensionează, cufundându-se astfel în locaşul său natural, toate organele primesc mai mult sânge şi îşi cresc activitatea, iar toate glandele sunt stimulate să funcţioneze la o capacitate optimă. Simplul fapt de a surâde este un act de a atinge acest răspuns din partea corpului.
Surâzând înspre interior şi fiind atentă la fiecare organ, îţi poţi forma o bază pentru relaxarea interioară completă. Orice energie patogenă sau negativă din corp o transformi într-o energie pozitivă de o înaltă vibraţie. Partea cea mai importantă este surâsul. Ştii că atunci când oamenii îţi zâmbesc apare o senzaţie de plăcere interioară, spre deosebire de momentele în care te confrunţi cu feţe încruntate, aceasta provocându-ţi o stare de disconfort. Rezultă, deci, că atunci când surâdem, corpului nostru îi place, pentru că fiecare organ are propriul suflet şi spirit. Organele reprezintă entităţi sau forme de conştiinţă separate care trăiesc în interiorul corpului tău. Ele lucrează împreună cu tine, ele lucrează pentru tine chiar dacă tu nu le oferi niciodată nici un surâs. Dar dacă vrei ca cineva să lucreze pentru tine mai bine, atunci trebuie să le oferi acest surâs interior.

Încearcă şi tu!

În primul rând, dezvoltă un surâs adevărat în ochi: stai liniştită, calmă şi relaxată, pentru că atunci când eşti relaxată poţi simţi şi vizualiza în faţa ta propria faţă sau cea a unei persoane care te face să te simţi bine surâzându-ţi. Este foarte important să-ţi imaginezi această faţă, o faţă care îţi place mult. Inspiră şi lasă surâsul să pătrundă în interiorul tău prin zona sprâncenelor (centrul dintre sprâncene) şi a ochilor. Oparte importantă a surâsului este ridicarea colţurilor gurii. Toată ideea constă în a ridica colţurile gurii şi a coborî surâsul în interior, calm şi liniştit. Lăsaţi această faţă care vă surâde să coboare în organe. Inspiraţi energia Cosmică galben strălucitoare prin nări şi prin centrul dintre sprâncene, până în gură şi, când expiraţi, duceţi energia spre limbă, condensând-o într-o mică sferă de energie. Relaxaţi-vă şi simţiţi energia radiind şi vibrând la nivelul limbii. În lumea Naturii surâsul interior poate fi tradus ca o cascadă. Imaginează-ţi cum curge în jos, pe linia frontală a corpului -prin inimă, plămâni, ficat, splină, rinichi, organe sexuale -şi percepe cum această energie a Surâsului înfloreşte în interiorul tău, vizualizând cum se deschide precum o floare. Când faci acest lucru, vei simţi că ceva se întâmplă în interiorul pieptului tău -şi chiar aşa şi este. Este vorba despre o glandă (timusul), foarte cunoscută şi importantă, care există în interiorul corpului şi care luptă împotriva multor boli, împotriva cancerului, împotriva violenţei interioare. Acum, simte cum energia pătrunde în inimă, surâde-ţi inimii şi imaginează-ţi cum respiră o lumină roşie strălucitoare, plină de iubire, bucurie, fericire, respect, onoare, apreciere, calm, răbdare. Surâde în continuare inimii şi simte cum toate aceste emoţii bune inundă întreaga inimă, vizualizând cum inima devine asemenea unui boboc de floare ce se deschide. Aşa te poţi conecta oricând doreşti la sursa Iubirii Universale necondiţionate. Încearcă şi vei vedea rezultatele în scurt timp!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter