Povestea bărbatului care se luptă cu sechelele bolii COVID-19 la un an de la vindecare

De Unica.ro, pe
O problemă despre care nu se vorbește atât de des o constituie pacienții vindecați de COVID-19 care se confruntă cu sechele pe termen lung.

Ed Hornick (40 de ani), editor la publicația Yahoo News, a povestit pentru CNN efectele cu care se confruntă la un an după ce s-a infectat cu COVID-19. „Încă mă simt obosit în fiecare zi când mă trezesc, iar oboseala nu dă semne că o să treacă”, a povestit el, după cum relatează Libertatea. „Încă mă simt amețit, dar starea a început să dispară”.

Bărbatul s-a infectat cu COVID-19 în luna ianuarie a anului 2020. De atunci, se confruntă cu migrene care îi afectează viața zi de zi. El a crezut că simptomele lui vor dispărea, dar – la fel ca în cazul multor altor oameni vindecați de COVID-19 – ele persistă la mai bine de zece luni de la îmbolnăvire.

Citește și: Când trebuie să te vaccinezi dacă te-ai vindecat de COVID-19

„Doctorii mi-au spus că e normal să resimt simptome după ce am trecut prin coronavirus”, a zis el. „Însă simptomele au persistat și după două săptămâni, apoi au trecut două luni, iar acum se împlinește un an de când mă tot confrunt cu aceleași simptome”.

Specialiștii consideră COVID-19 ca fiind cea mai lungă boală virală. Un studiu arată că aproximativ 30% dintre pacienții vindecați de COVID-19 au simptome și la nouă luni de la infectare. Cele mai frecvente astfel de simptome au fost oboseala și pierderea gustului și mirosului.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter