Masca în interior, obligatorie în continuare de la 1 august

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 26 iulie 2021, 17:13
Luna august nu va veni neapărat cu noi relaxări, ci vor apărea completări ale măsurilor existente, după cum arată ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

Bode a explicat că nu se va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, conform News.ro. Șeful MAI a transmis informațiile în cadrul unei conferințe de presă la Cernavodă. Bode a mai cerut populației să respecte în continuare măsurile de protecție anti-COVID-19.

„Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august”, e explicat Bode. „Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi”.

Tot Lucian Bode a mai spus că nu vor apărea măsuri noi de relaxare, ci doar completări a celor care există deja – cum ar fi creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private.

Citește și: UE va asigura accesul țărilor sărace la vaccinul anti-COVID-19

Citește și: De ce persoanele complet vaccinate încă se pot îmbolnăvi de COVID-19

Citește și: Valeriu Gheorghiță: dacă românii nu se vor vaccina, în septembrie s-ar putea ajunge la 1.500 de cazuri de COVID-19 pe zi

Citește și: Țara în care persoanele nevaccinate nu mai au voie în supermarketuri, școli, spitale și mijloace de transport

„Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii, şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară”, a precizat el. „Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”.

Despre campania de vaccinare a vorbit și Valeriu Gheorghiță, medicul și coordonatorul campaniei de vaccinare în România, care a atras atenția asupra faptului că ritmul de vaccinare trebuie să crească pentru a ține pandemia sub control. „Sunt județe, inclusiv Municipiul București, unde rata de imunizare colectivă este peste 60%”, a spus Gheorghiță. „Cu toate acestea, avem în continuare populație vulnerabilă nevaccinată, ceea ce ne expune unui risc crescut de îmbolnăviri și de a dezvolta forme severe și de decese”.

Ultimul bilanț arată că la nivel național au fost confirmate în ultimele 24 de ore 84 de infectări, după efectuarea a 11.456 de teste. La ATI sunt internați 38 de pacienți, iar doi oameni au murit.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter