Ce sunt punctele albe şi cum poţi scăpa rapid de ele

De Sandra S., pe

Ca şi cele negre, punctele albe sunt o problemă a tenului şi apar atât la adolescenţi, cât şi la adulţi. Specialiştii spun că punctele albe sunt de fapt o formă de acnee ce apare atunci când celulele moarte, sebumul şi bacterii rămân prinse în porii închişi.

Cum poţi scăpa de punctele albe

Spală-te pe faţă de două ori pe zi

Punctele albe apar atunci când excesul de sebum, celule moarte şi bacterii rămân prinse în pori. Din acest motiv trebuie să te speli pe faţă de două ori pe zi, folosind produse de curăţare delicată, ce nu conţin ulei. Atenţie – nu te spăla mai mult de două ori pe zi, pentru că îţi poţi irita şi usca tenul.

Foloseşte aspirină

Da o fugă până la farmacie şi cumpără câteva pastile de aspirină netamponată, pe care s-o pisezi şi s-o amesteci cu puţină apă, până se face o pastă mai groasă. Aplică produsul rezultat direct pe punctele albe, ca să cureţi zona cât mai bine.

Scoate-le cu ajutorul unui specialist

Nu încerca să îţi scoţi singură punctele albe pentru că porii se pot infecta sau îţi pot apărea coşuri. Ca să poţi scoate punctele albe trebuie să mergi la un medic dermatolog, ce va îndepărta punctele albe cu un instrument sterilizat.
Foto: Shutterstock
Citeşte mai departe cum poţi preveni reapariţia punctelor albe!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter