Predicții pesimiste: valul patru al pandemiei se va lăsa cu multe spitalizări și decese

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 20 iulie 2021, 14:46
Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților Adrian Wiener atrage atenția asupra celui de-al patrulea val de COVID-19, care ar putea aduce și mai multe spitalizări și decese.

El este de părere că „orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare”, după cum arată RFI.

Adrian Wiener a atras atenția asupra ritmului scăzut de vaccinare din România, spunând că situația este una îngrijorătoare: „Contagiozitatea variantei Delta, tendința de a avea un număr mai mare de spitalizări decât varianta cu care ne-am obișnuit și pe lângă aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul că doar sub 30% din populația vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări și decese”.

Citește și: Țara în care persoanele nevaccinate nu mai au voie în supermarketuri, școli, spitale și mijloace de transport

Citește și: Avertismentul ministrului sănătății: „Valul patru va fi al nevaccinaților”

Citește și: Comisar european: „Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români”

Citește și: Eradicarea variolei ar fi fost imposibilă în era social media, potrivit lui Anthony Fauci

Tocmai de aceea, el amintește că orice mijloc prin care rata de vaccinare poate crește este unul bun. „Cântărirea în termeni de etică acum nu mai are vreun sens, în măsura în care lucrurile stau cum stau”, a zis acesta. „Orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare într-un fel a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie, într-un fel sau altul, un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare și stimulentele pot fi unul dintre ele, categoric”.

În România au fost vaccinate aproape 4,9 milioane de persoane. Ritmul este unul foarte lent și nu coincide cu cel anunțat inițial de autoritățile române, care aveau un obiectiv de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter