Peste o treime din noile cazuri de COVID-19 din România sunt în București

De Unica.ro, pe
Bucureștiul a înregistrat o treime din noile cazuri de infectare cu coronavirus din România, iar județul Ilfov rămâne județul cu cea mai mare rată de infectare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că luni s-au înregistrat 3.743 de noi de infectare cu COVID-19, după 13.552 de teste, dintre care 7.902 teste RT-PCR (6.249 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.653 la cerere) și alte 5.650 teste rapide antigenice, conform Libertatea.

În București au fost raportate 1.446  de cazuri noi de COVID-19, adică mai bine de o treime din cazurile la nivel național. S-a remarcat o ușoară scădere față de ziua precedentă, când au fost raportate 1.755 de infectări noi. Singurul județ unde nu au fost raportate cazuri noi de COVID-19 a fost Covasna.

Citește și: Dr. Oana Cuzino: Vaccinarea împotriva COVID-19. Întrebări și răspunsuri

Citește și: Studiu: persoanele vindecate de COVID-19 care fac vaccinul dezvoltă cei mai mulți anticorpi

Citește și: Magazine, saloane de coafură sau baruri – de unde luăm mai ușor COVID-19? Răspunsul cercetătorilor francezi

Citește și: Avocatul Poporului s-a autosesizat în privința pacienților cu cancer din România

Momentan, capitala și alte nouă județe se află în scenariul roșu (adică sunt peste 3 infectări la mia de locuitori). În Ilfov este cea mai mare rată de infectare, de 6,78 – în creștere față de cea din ziua precedentă, când rata de infectare a fost 6,66. Ilfov este urmat de Timiș, care are o rată de 5,97 la mia de locuitori, apoi de București, unde rata este de 5,67. Doar cinci județe se află momentan în scenariul verde: Suceava (1,03), Harghita (1,08), Vrancea (1,24) și Vaslui (1,38).

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății crede că singura soluție în cazul de față ar fi o carantină națională. „Dacă ar fi să facă abstracţie de funcţia pe care o am, aş spune îmi doresc din tot sufletul o carantină naţională, pentru că sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă, însă, pe de altă parte, îmi doresc ca partea de economie să aibă o continuitate, nu îmi doresc sub nicio formă ca partea socială şi partea de viaţă publică a noastră să fie atât de largă şi atât de expansivă cum este acum”, a zis ea.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter