Peste 15 milioane de nurci urmează să fie ucise după ce o mutație COVID-19 a fost descoperită în acestea

De Bianca Prangate, pe
Peste 15 milioane de nurci urmează să fie ucise în Danemarca, după ce experții au descoperit o mutație a virusului SARS-CoV-2 transmisibilă la om în rândul animalelor.

Denmark’s State Serum Institute a descoperit din iunie și până acum tulpini de coronavirus transmise de la nurci la 214 oameni, conform unui raport din data de 5 noiembrie, așa cum relatează Al Jazeera.

Prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, a explicat că guvernul vrea să extermine toate nurcile din ferme, pentru a minimiza riscul ca animalele să re-transmită virusul către oameni.

La rândul său, ministrul sănătății Magnus Heunicke a explicat că jumătate dintre cele 783 de cazuri de COVID-19 înregistrate la oameni provin de la nurci. „Este foarte, foarte serios,” a zis el. „Virusul cu mutații din nurci poate avea consecințe devastatoare în toată lumea”.

În Danemarca, producția de blană de nurcă este una dintre cele mai mari industrii, țara fiind unul dintre cei mai mari exportatori de blană de nurcă la nivel global. Mare parte din exporturi ajunge în China și în Hong Kong. Exterminarea celor 15 milioane de nurci ar putea însemna pierderi în valoare de 785 de dolari pentru Danemarca.

În urmă cu o lună, Danemarca a început deja să extermine milioane de nurci din nordul țării. Fermierii care cresc animalele urmează să fie recompensați de către guvern.

Foto: CBSN/YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter