Poveste emoționantă: pacientă cu COVID-19 de la ATI i-a cerut doctoriței să o vaccineze

De Unica.ro, pe
La secția ATI de la Spitalul Witting din București, o pacientă aflată în stare gravă i-a cerut medicului care avea grijă de ea să o vaccineze chiar acolo.

Isadora Zaharescu este medic de Terapie Intensivă la Spitalul Witting din București. Ea a povestit la Digi24 o scenă care a lăsat multe emoții în urmă. O pacientă neimunizată, în vârstă de 67 de ani, aflată în stare critică la ATI, a rugat-o să îi facă vaccinul anti-COVID-18.

Totul s-ar fi petrecut în data de 19 aprilie, când medicul a mers să verifice cum se simte pacienta. „În timp ce doream să optimizez ventilația non-invazivă la o pacientă cu morbidități și încercam să-i pun o mască adaptată fizionomiei ei, am întrebat-o în timp dacă a apucat să-și facă măcar prima doză”, a explicat Zaharescu, citată de Libertatea. „Doamna s-a uitat la mine, a pus mâna pe mâna mea, m-a oprit și s-a uitat în ochii mei și mi-a spus: «Vaccinați-mă acum!»”.

Citește și: 50% dintre bucureșteni ar putea fi vaccinați anti-COVID-19 până la finalul lunii mai

Citește și: Serul Pfizer ar fi parțial eficient în fața tulpinii indiene de coronavirus

Citește și: Câți români s-au infectat cu coronavirus după ambele doze de vaccin

Citește și: Studiu: reîmbolnăvirea cu COVID-19, mai periculoasă decât prima infectare

Medicul Zaharescu a mai povestit cât de mult a marcat-o această scenă. „Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată”, a spus ea. „Probabil că mă vor urmări multă vreme privirea doamnei și neputința mea”.

Pacienții cu COVID-19 nu pot fi vaccinați atunci când au boala, ci doar înainte sau după, a ținut medicul să sublinieze: „Nu te poți vaccina când faci boala. Putem să alegem să nu ne vaccinăm, dar când alegem asta, poate avem obligația morală măcar să nu ne infectăm și să păstrăm niște reguli”.

„Populația trebuie să știe că atunci când alege să nu se vaccineze poate să se situeze în procentul de 5% din cei care ajung în ATI”, a amintit Zaharescu. „Încă nu știm cum își alege acest virus victimele”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter