Un nou studiu arată că noul coronavirus ar fi existat în oameni de ani întregi

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 31 martie 2020, 14:57

Pandemia de coronavirus a schimbat lumea pe care o cunoșteam, iar oamenii de știință caută să înțeleagă care este de fapt sursa noului virus.

Studiile arată că, mai mult ca sigur, noul coronavirus nu a fost creat într-un laborator. Un studiu nou sugerează însă că că SARS-CoV-2 ar fi circulat în populațiile de oameni de mai mult timp.

„Este posibil ca un precursor al SARS-CoV-2 să fi sărit la oameni, căpătând [noi caracteristici genetice] prin adaptare în timpul transmisiei nedectate de la om la om”, a explicat echipa de cercetători din SUA, Marea Britanie și Australia, după cum arată Science Alert. „Odată căpătate, aceste trăsături de adaptare ar putea permite pandemiei să înceapă și să producă un număr suficient de mare de cazuri”.

Citește și: Studiu: pacienții vindecați de coronavirus, infecțioși până la 8 zile de la tratare

Una din ipotezele cercetătorilor este că selecția naturală în ceea ce privește noul coronavirus ar fi avut loc după ce acesta a ajuns deja la o gazdă umană. „Ca un rezultat al schimbărilor evolutive graduale de-a lungul anilor sau probabil deceniilor, virusul a căpătat într-un final abilitatea de a se răspândi de la om la om și de a cauza o boală serioasă, care adeseori amenință viața pacienților”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter