Mihaela Bilic avertizează: Pepenele roșu poate afecta ficatul

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 27 iunie 2022, 13:20

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de pepene roșu. Este sezonul pepenelui roșu și oamenii tind să îl consume în cantități foarfte mari. Însă se pare că nu este cel mai sănătos fruct.

Pepenele conține apă în proporție de 90% și este bogat în proteine, glucide, Vitamina C și fibre, dar consumat în cantități mari, acesta poate afecta ficatul, susține Mihaela Bilic.

Mai mult, din cauza catității mari de fructoză, acesta este un fruct care îngrașă.

Citește GRATUIT numărul de iulie al Revistei Unica, în format digital!

„Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă, și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare. Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta. Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare, ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime”, a avertizat Mihaela Bilic pe Instagram.

De asemenea, aceasta recomandă consumul de pepene roșu după masă, pe post de desert.

„Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”, a afirmat medicul nutriționist.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter