Mastectomie: Tatuaj medicinal în loc de implanturi mamare

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:49

Femeile care suferă o mastectomie au, în principiu, două variante: reconstrucţia mamară prin implanturi, sau o cicatrice inestetică şi un stigmat psihologic. A apărut şi a treia variantă: tot mai multe supravieţuitoare de cancer la sân aleg un tatuaj medicinal în locul implanturilor mamare.
În Statele Unite, unde cancerul la sân are o incidenţă destul de mare în rândul femeilor, tot mai multe supravieţuitoare aleg o variantă inedită de a lupta cu boala şi urmările ei: tatuajul medicinal în loc de implanturi mamare de reconstrucţie.
Mastectomia poate fi o experienţă traumatizantă pentru multe femei care se luptă cu cancerul. Supravieţuitoarele povestesc, adesea, că se simt mai puţin feminine după această operaţie şi un număr mare dintre ele vorbesc despre dificultăţi în viaţa sexuală după înlăturarea sânilor.
Mastectomie: Tatuaj medicinal în loc de implanturi mamare
Pe lângă faptul că mastectomia este o operaţie necesară, care salvează vieţi, înlăturarea unuia sau ambilor sâni poate fi foarte traumatizant pentru femeia vizată.
În plus, cicatricile care rămân în urma mastectomiei sunt adesea descrise ca „oribile”, „dezgustătoare”, „urâte”, ceea ce se opune fragilităţii, feminităţii şi altor apelative cu care sunt asociate femeile în societatea modernă.

VIDEO: Tatuaje medicinale in loc de implanturi mamare dupa mastectomie


Citeşte mai departe, vezi poze cu tatuaje dupa mastectomie şi afla de ce a ajuns tatuajul medicinal o soluţie pentru terapia psihică de după o mastectomie, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter