Klaus Iohannis: „Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 09 martie 2021, 19:29
Klaus Iohannis, președintele României, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că evoluția pandemiei de COVID-19 este îngrijorătoare, dar nu are în vedere un lockdown de Paște.

După întâlnirea cu miniștrii sănătății și educației, Klaus Iohannis a spus că plănuiește să restricționeze circulația pe timp de noapte până la ora 22. El a asigurat însă românii că nu își dorește un nou lockdown de Paște.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de Covid-19 sunt îngrijorătoare”, a zis președintele, potrivit Libertatea. „Tendința de creștere este evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este tot mai mare”.

Iohannis a mai ținut să amintească românilor că eforturile campaniei de vaccinare merg bine și că ar fi păcat ca acestea să fie irosite: „Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania merge foarte bine, până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români, iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul de centre de vaccinare crește de la o săptămână la alta, astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare al populației. Până atunci să avem grijă să nu ne înecăm la mal”.

Nu în cele din urmă, președintele a spus că starea de alertă va fi prelungită din cauza numărului mare de îmbolnăviri, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată cel mai probabil până la ora 22:00. De asemenea, restricțiile în vigoare vor rămâne valabile în continuare.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter