7 sfaturi care te învaţă să ierţi

De Lumea Femeilor, pe

De multe ori, ni se întâmplă ca cei din jur să ne judece greşit, fără să-şi dea seama că ne-au nedreptăţit. Iar noi ne supărăm, ne măcinăm nervii şi sănătatea pentru lucruri care nu merită! Încearcă să treci peste aceste momente, învăţând să fii mai tolerantă şi să ierţi. Te vei simţi mult mai bine cu tine!
1. Fără resentimente
Dacă îţi doreşti cu adevărat să ierţi pe cineva care a greşit faţă de tine, trebuie să vrei să ierţi şi, mai ales, să uiţi tot ce s-a întâmplat în trecut.
2. Învaţă să comunici!
Când nu există o bună comunicare, apar neînţelegerile: o persoană spune ceva, cealaltă înţelege tocmai pe dos. Pentru a rezolva aceste situaţii, trebuie să ai o discuţie sinceră cu cel care te-a supărat. Este posibil să constaţi că persoana respectivă nu a avut nici o intenţie să te jignească.
3. Fii mai tolerantă!
Fiecare dintre noi avem şi zile proaste. Fii mai tolerantă cu cei din jurul tău şi înţelege-le problemele! Într-o zi, poţi fi chiar tu în locul lor. Şi atunci, nimeni nu va fi înţelegător cu tine!
4. Analizează situaţia la rece
După confruntare, încearcă să te calmezi şi să analizezi situaţia obiectiv. Întreabă-te sincer oare cine a greşit şi gândeşte-te de două ori înainte de a-ţi da răspunsul. Este foarte posibil să constaţi că ai avut partea ta de vină.
5. Încarcă-ţi bateriile lângă cei dragi
Când simţi că te lasă puterile şi nu mai faci faţă celor din jur refugiază-te în sânul familiei. Ieşi la o plimbare în parc, vorbeşte cu soţul sau cu prietenii despre problemele tale. Te vor ajuta să treci mai uşor peste necazuri.
6. Învaţă să spui NU!
Dacă ai ceva de zis, spune fără teamă. Când nu eşti de acord cu ceva, spune NUfără să jigneşti. În acest fel, nu vei mai acumula frustrări şi vei evita „izbucnirile” fără motiv.
7. Fii o doamnă!
Dacă persoana care a greşit faţă de tine îşi calcă pe mândrie şi îţi cere iertare, fii îngăduitoare şi nu o umili şi mai mult! Acceptă-i scuzele, pentru că şi-a dat seama că a greşit. Până la urmă, nimeni nu e perfect!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter