Greşeli când te speli pe dinţi. Nu ştiai că faci asta

De Diana Zagrean, pe

Spălatul pe dinţi nu necesită cursuri de specialitate, dar multă lume o face greşit, fără să ştie care este varianta corectă. Sigur nu ştiai că faci asta greşit când te speli pe dinţi.
 

Nu te speli pe dinţi destul timp

Dentiştii recomandă ca spălatul pe dinţi zilnic să dureze între 2 şi 3 minute. Din păcate, majoritatea persoanelor nu se spală pe dinţi destul, durata medie fiind mai aproape de un minut. Data viitoare când te speli pe dinţi, uită-te la ceas şi insistă cu periajul corect, pentru o dantură sănătoasă.

Nu te uiţi la ce faci

Mulţi oameni se spală pe dinţi cu gândul aiurea, absenţi, fără să se uite în oglindă la ceea ce fac. Nu numai că observi mai uşor resturile de mâncare şi cariile noi, dar curăţarea este mult mai eficientă atunci când chiar vezi ce faci.

Nu te speli corect

Periajul pare foarte simplu, dar tehnica corectă este cunoscută de foarte puţină lume. Smalţul dinţilor este foarte sensibil la frecarea cu paste abrazive (unele paste de dinţi sunt pur şi simplu un dezastru), mai ales dacă o faci ca şi cum ai tăia nişte copaci cu un fierăstrău. Periajul corect se face blând, cu mişcări rotative, urmate la final de periaj dinspre gingie spre exterior.

Nu foloseşti periuţa de dinţi corectă

După ce că majoritatea oamenilor se spală pe dinţi în mod greşit, prea apăsat şi cu mişcări demne de tăiat copaci în pădure, mulţi folosesc şi periuţa de dinţi greşită.
Alege o periuţă de dinţi cu peri moi sau medii, deoarece nu ai nevoie de o perie de sârmă ca să ai dinţi curaţi.

Pasta de dinţi e greşită

Pastele de dinţi cu bicarbonat de sodiu sunt bune pentru îndepărtarea petelor pentru că sunt abrazive. Pe termen lung, abraziunea se poate transforma în carii urâte şi periculoase.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter