Epidemiolog britanic: Distanțarea socială și purtarea măștilor vor mai fi necesare câțiva ani

De Unica.ro, pe
Un epidemiolog de top din Marea Britanie este de părere că purtarea măștii și distanțarea socială vor mai fi necesare câțiva ani înainte ca lucrurile să revină la normal. 

Mary Ramsay, director pentru imunizare la Institutul englez de Sănătate Publică, preconizează că vom fi nevoiți să purtăm masca de protecție și să respectăm măsurile de distanțare fizică timp de câțiva niște ani, înainte de revenirea la normalitate. Aceasta crede că măsurile vor fi necesare până când majoritatea populației va fi vaccinată.

Epidemiologul este de părere că aceste restricții au devenit o obișnuință pentru cei mai mulți dintre noi și astfel economia poate funcționa. De asemenea, aceasta spune că este „foarte important să nu ne relaxăm prea repede.”

Epidemiolog britanic: Oamenii vor putea trăi cu restricțiile

„Oamenii s-au obișnuit cu aceste restricții și pot trăi cu ele. Așadar, cred că în câțiva ani, cel puțin până când alte țări ale lumii vor avea aceleași cifre de vaccinare pe care le avem noi și până când numărul infectărilor va scădea peste tot, vom putea reveni treptat la o situație normală”, a declarat Ramsay.

Citește și: Cu ce problemă de sănătate se confruntă actrița Doinița Oancea

Ce bărbați din showbizul românesc i-au „făcut avansuri” Mariei Constantin

Oana Roman, bătută de Petre Roman în copilărie: “A fost extrem de dur cu mine. Am luat bătaie cu cureaua”

Dr. Simona Tivadar, despre consumul de soia în timpul postului

Părerea acesteia este împărtășită și de alți experți în domeniul sănătății.

„Măsurile simple, cum ar fi igiena mâinilor, măștile de față acolo unde este cazul, testarea, și urmărirea contactelor și, mai presus de toate, vaccinurile” vor menține virusul sub control, a fost de părere și Prof. Chris Whitty, consilierul medical principal al guvernului britanic.

„Menținerea unei linii de bază a politicilor care reduc transmiterea” va fi necesară pentru mult timp au fost de părere și alți consilieri științifici guvernamentali.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter