Ce efecte are alcoolul asupra corpului tău

De Sandra S., pe

Dacă bei un pahar de vin roşu în fiecare seară sau ieşi în club în fiecare weekend, iar cocktailurile sunt nelipsite de la distracţie, vezi ce efecte, bune şi rele, are alcoolul asupra corpului tău!

Ficatul

Orice ai consuma, totul se duce la ficat: pastile, sucuri, mâncăruri şi alcool. Dacă ţi-ai făcut un obicei din a consuma mai multe băuturi decât poţi duce atunci când ieşi în club, alcoolul determină îngrăşarea ficatului, iar asta poate duce la ciroză. Odată ce faci ciroză, celulele ficatului sunt distruse şi nu se mai pot regenera.

Inima

Consumul moderat de alcool poate creşte nivelul colesterolului bun (HDL) în organism şi poate subţia sângele, iar asta ajută la prevenţia atacurilor de cord şi a celor cerebrale.

Dinţii

Alcoolul irită ţesutul moale din cavitatea bucală, adică gingiile şi pielea obrajilor, iar dinţii se cariază mult mai uşor atunci când bei mult. Mai mult, poţi pierde dinţii pentru că alcoolul erodează gingiile.

Acidul gastric

Consumul de alcool creşte producţia de acid gastric în stomac, iar din această cauză se poate irita, poţi face gastrită sau chiar ulcer.

Oasele

Se pare că un consum moderat de băuturi alcoolice poate întări oasele, însă dacă bei prea multe, alcoolul accelerează deteriorarea ţesutului osos.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter