Cum explică directorul DSP din Botoșani cazurile jurnaliștilor vaccinați în prima etapă, odată cu medicii

De Unica.ro, pe
În Botoșani, 27 de jurnaliști s-au vaccinat în prima etapă, odată cu medicii, iar directorul DSP Botoșani a explicat decizia controversată.

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a spus, contactată fiind de Libertatea, că dozele de vaccin erau aproape de data de expirare, când au fost imunizați cei 27 de jurnaliști. O jurnalistă a spus că a primit mesaj pe grupul privat de WhatsApp de la șeful DSP, iar a doua zi a mers să se vaccineze.

Monica Adăscăliței a mai spus pentru Libertatea că nu s-ar fi ajuns la această situație dacă mai multe persoane din rândul cadrelor medicale s-ar fi prezentat pentru vaccin în zilele de 12 și 13 ianuarie.

„Dintre cei care erau planificați în a cincea zi, când îmi expirau aceste doze, am avut mai multe persoane programate care s-au îmbolnăvit sau care din diferite motive nu au venit”, a zis Adăscăliței. „Am încercat la personal medical, ba erau plecați, ba nu puteau ajunge, așa că am preferat să nu pierd aceste două doze și i-am chemat pe cei 27 care erau oricum programați pe 15 ianuarie”.

Printre jurnaliștii vaccinați se numără și Roxana Aiacoboaei, care a explicat pe Facebook firul evenimentelor: „Cum niciun cadru medical nu a mai dorit, la acel moment, să se vaccineze, oficialul a propus să se imunizeze oameni de presă, susținând că și categoria aceasta este una de risc, prin natura meseriei. Cu alte cuvinte, decât să ajungă în tomberon, serul rămas a fost consumat pe cei 27 (între care și eu). Nu a fost vorba despre nicio pilă și nici despre «băgarea în față» a cuiva. Nu știu cum ar putea constitui asta o infracțiune. […] Nu consider situația respectivă o temă de indignare publică. […] Poate greșesc eu. Cine e competent, să judece”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter