Studiu: Două treimi din cazurile de coronavirus sunt transmise de pacienți asimptomatici

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 13 martie 2020, 22:55

Un studiu recent publicat arată că două treimi din cazurile de infecții cu coronavirus au fost transmise de către pacienți care nu prezentau simptome.

Cercetătorii au analizat infecțiile din statul oraș Singapore și municipiul chinez Tianjin și au descoperit că între două treimi și trei sferturi din oamenii infectați cu coronavirus s-au îmbolnăvit de la oameni la care virusul se afla încă în perioada de incubație, fără să prezinte simptome, potrivit Libertatea.

În Singapore, între 45% și 84% din infecții provin de la oamenii care nu prezentau încă simptome de boală, pe când în China valorile sunt chiar mai mari, între 65% și 87%.

Această descoperire arată că izolarea oamenilor când au simptomele bolii COVID-19 este deja prea târzie, izolarea fiind necesară de îndată ce aceștia vin dintr-o zonă de risc sau au intrat în contact cu o persoană infectată.

Descoperirea este cu atât mai îngrijorătoare în contextul conferinței de presă susținute de premierul Ludovic Orban și ministrul sănătății Victor Costache. Ludovic Orban a intrat în contact cu senatorul Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus. Când a fost întrebat de jurnaliști dacă nu există vreun risc să vorbească în public, minsitrul sănătății i-a luat apărarea, spunând: „Vă amintesc că faza de maximă transmitere contagioasă este de la pacienții simptomatici”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter