Primele declarații ale decanului Facultății de Medicină din Sibiu după ce s-a vindecat de COVID-19

De Unica.ro, pe

Medicul Radu Fleacă, decan la Facultatea de Medicină din Sibiu s-a vindecat de COVID-19 și a oferit primele declarații.

Fleacă a ținut să precizeze că boala are efecte atât asupra capacității fizice, cât și celei psihice pe termen lung. „Este o boală serioasă, care poate şi creează probleme dificile, şi nu mă refer aici din punctul de vedere al sistemului economic şi la încărcarea sistemului sanitar, ci vorbesc din punctul de vedere al pacientului care a trecut prin aşa ceva şi care îşi lasă amprenta asupra capacităţii fizice şi psihice pentru o perioadă mult mai lungă decât o gripă”, a declarat el pentru Agerpres, citat de Libertatea.

Citește și: Avertismentul specialiștilor: Aerosolii sunt principala modalitate de transmitere a coronavirusului

Decanul este medic ortoped la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. El a menționat că nu știe cum de s-a infectat cu noul coronavirus. „Noi cred că ne protejăm cel mai mult. Eu, personal, am purtat tot timpul mască şi afară, nu am fost în spaţii aglomerate, dar nu ştiu de unde am luat boala. Măcar mă bucur că nu am transmis decât soţiei mele, din păcate, dar nu am reuşit să infectez pe altcineva.”

Totodată, Fleacă a transmis un mesaj tuturor celor care cred că boala nu există, spunând că noul coronavirus „nu este o glumă”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter