Unde se află comuna cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din România

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 29 martie 2021, 19:43
Cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din România se află în comuna Rimetea, din Alba: 21 de cazuri la 1.000 de locuitori, potrivit G4Media.

Rimetea este locuită în principal de populație de etnie maghiară și este una dintre cele mai importante atracții turistice din Alba – atât datorită reliefului spectaculos al zonei, cât și a arhitecturii caselor tradiționale.

„Rata este mare din cauză că avem populație puțină”, a explicat primarul Deak-Szekely Szilard Levente. Localitatea este în carantină din 26 martie până pe 9 aprilie.

„Lumea stă în curți și iese să se aprovizioneze la magazin doar cu declarații”, a zis primarul. „Cei peste 65 de ani ies între orele 11.00 și 13.00”. Acesta a mai precizat că numărul cazurilor a crescut brusc în martie, odată cu venirea turiștilor la pensiunile din zonă.

Citeşte și: Secțiile ATI, pline din cauza oamenilor care se tratează acasă, potrivit unui medic

Citeşte și: 7 din 10 bolnavi de COVID-19 spitalizați, prezintă simptome și după cinci luni de la externare

Citeşte și: Câți români s-au infectat cu COVID-19 sau au murit după ce au făcut vaccinul?

Citeşte și: Situație gravă la ATI Iași: „În anumite zile, eliberarea se întâmplă și prin decesul unor astfel de pacienți”

„Până acum aveam cazuri răzlețe”, a mai transmis primarul din Rimetea. „În urmă cu câteva zile a murit o persoană, dar ceilalți au forme ușoare. Stau acasă, izolați. Din păcate, dacă nu va scădea numărul de cazuri, vom rămâne în carantină și după data de 9 aprilie”, a mai afirmat edilul, care a făcut apel pe Facebook la «respectarea strictă a măsurilor de carantinare»”.

Rugămintea primarului este ca turiștii fideli să revină la poalele Pietrei Secuiului (Colții Trascăului) după ridicarea restricțiilor impuse de autorități.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter