Studiu: coronavirusul ar fi fost prezent în SUA din anul 2019

De Unica.ro, pe
Un studiu amplu realizat în Statele Unite ale Americii arată că noul coronavirus ar fi fost prezent acolo încă din anul 2019.

Institutele Naționale de Sănătate din Statele Unite au analizat 24.000 de probe de sânge de la voluntari în perioada 2 ianuarie – 18 martie 2020. Acest studiu a arătat că noul coronavirus ar fi ajuns în SUA la sfârșitul anului 2019 – așadar, cu câteva săptămâni înainte de a fi confirmat primul caz în ianuarie 2020.

Studiul a fost publicat în revista Clinical Infectious Diseases și confirmă rezultatele asemănătoare publicate de Centrele pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC), care au ajuns la aceeași concluzie în noiembrie 2020, după cum arată Libertatea.

Primele eșantioane pozitive ar fi provenit de la participanții din Illinois și Massachusetts, luate la 7 și 8 ianuarie 2020. Rezultatele sugerează că virusul i-ar fi infectat la sfârșit de decembrie. Persoanele respective nu se aflau nici în New York, nici în Seattle, orașele care au fost considerate a fi poarta de intrare a coronavirusului.

Citește și: Când devin mutațiile virusului din spatele COVID-19 prea periculoase

Citește și: Liderii Uniunii Europene vor o nouă anchetă OMS cu privire la originea pandemiei de COVID-19

Citește și: De ce femeile sunt de patru ori mai predispuse la COVID-19 de lungă durată decât bărbații

Citește și: Când va intra în vigoare certificatul digital pentru COVID-19 în România

„Testele anticorpilor ne permit să înţelegem mai bine răspândirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în primele zile ale pandemiei în ţară, când testarea era limitată”, a explicat Keri Althoff, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins, autor principal al studiului.

Coronavirusul a fost descoperit oficial în Wuhan, provincia Hubei, din China, în anul 2019, în data de 12 decembrie. Atunci, mai mulți oameni au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară, pentru care tratamentele existente nu au fost eficiente. Teoria că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator a fost respinsă inițial, însă ea este reevaluată de experți în prezent.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter