Coronavirus. Cum se eliberează rețetele medicale în această perioadă

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 19 martie 2020, 16:25

Președintele Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov, Sanda Alexiu, a explicat cum se eliberează rețetele medicale în contextul epidemiei de coronavirus în care ne aflăm.

Potrivit acesteia, trebuie limitat cât mai mult accesul pacienților la cabinetele medicale. Pentru această perioadă, medicii de familie s-au organizat să poată face programări telefonice și să poată primi orice fel de informații prin intermediul telefonului și a apelurilor video.

Citeşte şi: Statistici: Tinerii adulți ar fi mai predispuși infectării cu coronavirus

„Trebuie să limităm foarte mult accesul pacienților la cabinete. Trebuie să minimizăm cât se poate accesul lor în timpul programului de lucru. Ne-am organizat să putem face programări telefonice, să primim la telefon sau la videotelefon orice fel de informație. Dar acest aspect, din punct de vedere legal, nu a fost rezolvat prin decretul stării de urgență și am solicitat acest lucru cu celeritate. În România, consultația telefonică sau prin videotelefon nu e recunoscută, e absolut necesar să se adauge acest lucru ca să putem să ținem oamenii acasă”, a declarat Sanda Alexiu, potrivit digi24.ro.

Sanda Alexiu a mai spus că nu este nevoie ca pacienții cu vârste înaintate care au nevoie de tratament să vină la cabinet cu cardul de sănătate, rețetele putând fi transmise și prin intermediul altor persoane din familie. Dar ei vor trebui totuși să fie consultați.

În plus, rețetele pot fi făcute pentru o perioadă de trei luni, însă este imperios necesar ca sistemul informatic să funcționeze, altfel acestea nu pot fi valabile.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter