Concert experiment: sute de oameni într-o sală, niciun caz de COVID-19

În luna decembrie, aproape 500 de oameni au participat la un concert organizat într-o sală din Barcelona, fără ca vreunul dintre ei să se îmbolnăvească de COVID-19.

Concertul „Prima-COV” a fost parte a unui experiment, cu scopul de a vedea cum pot fi reluate aceste evenimente, fără răspândirea cazurilor de COVID-19, conform New Musical Express, citat de Libertatea.

Astfel, în luna decembrie, 1.000 de oameni cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani s-au oferit să participe la un concert-experiment. Toți au fost testați cu teste rapide, având rezultate negative. Ulterior, doar 500 au luat parte la eveniment, ceilalți fiind trimiși acasă, servind drept grup de control.

Cei 500 de oameni au intrat într-o sală de concerte cu o capacitate de 1.600 de locuri. Unul dintre participanți a spus: „Chiar mi-a fost dor să merg la un concert și să ascult niște rock’n’roll. Nu mă simt ca un cobai, simt că ajut. Acest domeniu a fost grav afectat (de pandemie) și nu vreau să fie complet închis”.

Concertul-experiment a fost supravegheat de experți, care au ținut să amintească faptul că scopul petrecerii era cel de a studia. Concertul a durat cinci ore, în timpul cărora au cântat două formații rock spaniole și au mixat doi DJ.

Masca de protecție a fost obligatorie, însă distanțarea socială nu. Au fost permise înghesuiala și dansul. Persoanele care doreau să consume băuturi au făcut-o într-o cameră specială, la fel și fumătorii. Pentru a evita aglomerația, s-au făcut chiar circuite speciale pentru toaletă.

Peste o săptămână, participanții la concert au fost retestați, atât cu teste antigenm, cât și cu teste PCR. Niciunul dintre ei nu a avut teste pozitive, în timp ce în grupul de control s-au înregistrat două cazuri pozitive. Rezultatele oferă speranță atât organizatorilor de evenimente, cât și petrecăreților de pretutindeni.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter