Comisar european: „Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români”

De Unica.ro, pe
România trebuie să grăbească ritmul de vaccinare anti-COVID-19 și să nu se complacă în situația din prezent, potrivit unui comisar european pentru sănătate.

Comisarul european pentru Sănătate Stella Kyriakides, venită în România într-o vizită de business, a avertizat că varianta Delta a coronavirusului este o adevărată amenințare și că România are „sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare”.

Kyriakides a vizitat un centru de vaccinare din comuna Petrești, județul Dâmbovița, spunând că este nevoie de mai multe eforturi pentru a crește ritmul de vaccinare anti-COVID-19, pe motiv că „varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp”, conform Digi24.

Citește și: 99% din americanii care au murit de COVID-19 în iunie erau nevaccinați

Citește și: O femeie a murit după ce s-a înfectat simultan cu două tulpini diferite de SARS-CoV-2

Citește șiLista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Grecia a intrat în zona galbenă

Citește și: Tânărul condamnat la 18 luni de închisoare pentru că a răspândit COVID-19

Într-un interviu acordat Agerpres, comisarul european a spus: „Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, odată cu apariţia variantei Delta. Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson&Johnson. De aceea, vă adresez un mesaj şi o rugăminte simplă: ne aflăm aici pentru a vă arăta sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare care se desfăşoară în ţara dumneavoastră”.

„Suntem conştienţi şi vedem eforturile pe care le faceţi, dar este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români”, a mai atras atenția Kyriakides. „Nu trebuie să ne complacem în situaţia în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp. Aşadar, îi îndemn pe români să ia decizia corectă de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se vaccineze”.

În prezent, 24,5% din români au primit o doză de vaccin. Totodată, doar 24,2% din români au primit ambele doze de vaccin. Pentru a atinge imunitate de turmă, este nevoie de cel puțin 60%.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter