Cine este Norma Kamali, femeia care redefinește standardele frumuseții la 74 de ani

De Andreea Catrina, pe Ultimul update Marți, 23 iulie 2019, 16:15
La 74 de ani, Norma Kamali, un designer american de modă, arată de cel mult 50. Și, cu toate că are o carieră în continuă ascensiune, de jumătate de secol încoace, preferă ca hainele pe care le face să atragă atenția presei, nu ea. 

Cu toate acestea, într-un interviu recent, acordat publicației britanice Daily Mail, Norma Kamali a vorbit despre stilul ei de viață, și despre rutina sa de beauty, oferind astfel răspunsuri tuturor celor care o urmăresc pe rețelele de socializare și care se întreabă adesea cum este posibil ca o femeie de 74 de ani să arate atât de bine.

Norma Kamali – designer vestimentar, înainte de toate

Norma a îmbrăcat, de-a lungul celor 50 de ani din cariera sa, mai toate vedetele care contează, de la Hollywood și nu numai. De la vedetele actuale – Rihanna, surorile Kardashian ori Beyonce – și până la starurile de altădată, precum legendara Farrah Fawcett.

rochie Beyonce

Rochia lime pe care Beyonce o poartă în cel mai recent videoclip al ei, pentru piesa „Spirit” este creată de Norma Kamali.

Ce ritual de îngrijire are Norma Kamali

Norma Kamali a descoperit fără doar și poate secretul tinereții veșnice. Sau dacă nu veșnice, cel puțin îndelungate… Fashion designerul are un ritual de îngrijire perfecționat de-a lungul a zeci de ani și un stil de viață care i-ar putea șoca pe mulți.

„Dieta, sportul și somnul sunt esențiale. Indiferent de felul în care te simți, dacă ai o zi bună sau o zi proastă, e important să le respecți”, a mărturisit ea pentru Daily Mail.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norma Kamali (@normakamali) on

Produsele de beauty pe care le folosește nu sunt pretențioase, însă trebuie să fie musai bazate pe ingrediente naturale. Norma își curăță tenul zilnic, îl hidratează și folosește produse autobronzante, pentru că știe cât de dăunător poate fi soarele pentru piele.

Face sport și se trezește zilnic la 4.30 am. Spune că așa i se pare că are mai mult timp pentru ea, pentru că la ora aceea majoritatea oamenilor dorm și nu o deranjează nimeni.

Cu toate că a apelat și la intervenții estetice de-a lungul anilor, spune că sportul este, de fapt, cel care o menține în formă. „Dacă nu ai bani să mergi la sală, urcă și coboară scări, e același lucru”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norma Kamali (@normakamali) on

Ce a determinat-o să adopte acest stil de viață

Ca mulți alți oameni care trec prin schimbări pozitive după perioade foarte întunecate din viață, și Normei i s-a întâmplat la fel. În 1980, două prietene bune de-ale ei, la vremea aceea în vârstă de 30 de ani, au murit din cauză că s-au infectat cu HIV. Cum la acea dată tratamentele de azi nu existau, Norma a fost marcată de disparițiile lor și și-a promis că – de atunci înainte – va adopta un stil de viață echilibrat, care să îi stimuleze sistemul imunitar.

De atunci și până în prezent, ea urmează acest stil de viață. Din dieta ei zilnică nu lipsesc uleiul de măsline, ceaiul verde sau sucurile din legume.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norma Kamali (@normakamali) on

Cu toate că obișnuia să mănânce carne, spune că în prezent n-o mai face. A eliminat-o din dieta ei, alături de lactate și de zahăr. Mănâncă, în schimb, pește și multe legume. Somonul este preferatul ei, iar ca și condiment preferă turmericul, despre care spune că nu îi lipsește din bucătărie niciodată.

Alcool nu mai bea de zeci de ani. „Alcoolul e foarte dăunător pentru femei. De la o vârstă încolo efectele lui asupra pielii nu mai pot fi ascunse. Dacă nu vrei să arăți bine, îl poți consuma însă…”.

Foto: Hepta și Instagram/normakamali

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter